«ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ »


Μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Η μόνιμη έκθεση σχετικά με την 4ος όροφος του Κεντρικού Κτιρίου επιχειρεί να μετατρέψει τη γνώση μας για την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα ( όπως προβλέπεται από τα αρχαία κείμενα και τα αρχαιολογικά αντικείμενα) σε ζωντανές εικόνες .

Οι επισκέπτες θα καλούνται σε εικονική περιήγηση στο χώρο και το χρόνο : οι περιηγήσεις ξεκινά από τον κόσμο του supernatual ( θεών ) και ο μύθος ( ήρωες ) , περνά από το βασίλειο του Έρωτα , ακολουθεί τις δραστηριότητες της καθημερινής γυναικών και των ανδρών στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο τους , διερευνά θρησκευτική συμπεριφορά τους , και καταλήγει με τη στάση τους ενάντια στο θάνατο και τις πεποιθήσεις τους για μετά θάνατον ζωή και το Underworld


Εκατόν σαράντα δύο αντικείμενα - ως επί το πλείστον που αποβαίνουν σε Κλασική και Ελληνιστική Οι περίοδοι (5ος- 1ος αιώνας π.Χ. ) - ομαδοποιούνται σε εννέα ξεχωριστές μονάδες επεξεργασίας τους ακόλουθους θεματικές περιοχές:

- Θεοί και Ήρωες
- Με τα φτερά του Έρωτα
- προσωπικής υγιεινής και γάμος
- Θηλυκό δραστηριότητες
- Αθλητισμός
- Το Συμπόσιο
- Στην Αγορά της Αθήνας
- Πολέμου
- Η φροντίδα του νεκρού

Η exhinition υποστηρίζεται από άφθονα γραφικών, Που προορίζονται τόσο για την αύξηση του συνολικού αισθητικού αποτελέσματος και για να ενισχύσει την κατανόηση των διαφόρων αντικειμένων και τη λειτουργία τους .

Κάθε βιτρίνα έχει ένα διάζωμα του σχέδια συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα, τα οποία παρέχουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα .

Για να αυξηθεί το εκπαιδευτικό χαρακτήρα της έκθεσης, δύο σύντομες ταινίες έχουν γίνει , με γυρίσματα των προτέρων και ήχου καταγραφή τεχνικώνΣτην πρώτη ταινία , βλέπουμε σκηνές από τη ζωή του το όνομα ενός ανθρώπου , Leon: τη γέννηση και τα παιδικά του χρόνια , τη συμμετοχή του σε αθλητικές δραστηριότητες , της στρατιωτικής εκπαίδευσης , η συμμετοχή του στα κοινά, οι προετοιμασίες για τον γάμο του με Μελίτης, και, τέλος , την αναχώρησή του για τον πόλεμο .

Η δεύτερη ταινία εστιάζει στο θάνατο του πρωταγωνιστή , όπως οι συγγενείς του να του καταβάλει τα συνήθη τιμές στην κηδεία του.

Η περιήγηση ολοκληρώνεται με μια υποθετική ζωγράφισε την ανασυγκρότηση ενός αρχαίου 5ου αι Π.Χ. την πόλη (demos) Στην ακτή της Αττικής, όπου ο ήρωας γεννήθηκε , έζησε και πέθανε , σύμφωνα με το σενάριο των ταινιών .


Η έκθεση συνοδεύεται με ένα φυλλάδιο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση και λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα αντικείμενα και τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση .

Συνδεδεμένο με το φυλλάδιο είναι ένα DVD με τις δύο ταινίες της έκθεσης .

Επιμελητές
Νικόλαος Χρ . Σταμπολίδης
Γιώργος Τασούλας




Σχεδιαστής
GPD @ Εκθέσεις Μουσεία
Boris Micka

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!