ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με μία μεγάλη συναυλία και σειρά άλλων εκδηλώσεων γιορτάζουν τα 20 τους χρόνια στην Ελλάδα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Η συναυλία θα γίνει για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου τους στις 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης με τη συμμετοχή των συναδέλφων του Ηρώς Βαρσάμη και Ανδρέα Θωμόπουλου, καθώς και των συντελεστών της συναυλίας, παρουσιάστηκε η 20ετής δράση της οργάνωσης και οι στόχοι της.

Για τη συναυλία οι -παριστάμενοι καλλιτέχνες- Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ανέφεραν ότι θα παρουσιάσουν συνθέσεις και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αφιλοκερδώς, με τη συμμετοχή φίλων και της Ορχήστρας του Δρόμου.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση, ο κ. Κανάκης επισήμανε ότι από το 1990 αποτελεί το ένα από τα 14 τμήματα του διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, με οικονομική και διοικητική ανεξαρτησία.

Στη διάρκεια της δράσης τους οι Γιατροί του Κόσμου πραγματοποίησαν δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, με γιατρούς, υγειονομικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό σε εθελοντική βάση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κανάκης, περισσότεροι από 600 εθελοντές συμμετείχαν σε αποστολές σε πάνω από 50 χώρες, συνεργαζόμενοι με άλλες ΜΚΟ για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας.

Βασική αποστολή της οργάνωσης είναι η θεραπεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (εκπατρισμοί, λιμοί, παιδιά του δρόμου κ.λπ.) απαιτείται βάθος χρόνου με θέσπιση δίκαιης, κοινωνικής νομοθεσίας.

Εισιτήρια, η τιμή των οποίων είναι 12 ευρώ και 7 ευρώ το φοιτητικό, διατίθενται στα δισκοπωλεία Metropolis, στα καταστήματα Public και στο περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου στην πλατεία Κοραή.


Έκθεση φωτογραφίας

Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί και στα δωμάτια του Taf, The Art Foundation, (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν τη δράση και το έργο τους μέσα από μια μεγάλη αναδρομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες μιας Διαδρομής».

Οκτώ γνωστοί και διακεκριμένοι Έλληνες φωτογράφοι παρουσιάζουν μέσα από το φακό τους στιγμές δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αλλά και την καθημερινότητα των χωρών, όπου οι εθελοντές της οργάνωσης δραστηριοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια.

Ιστορικά καρέ από την Παλαιστίνη, το Ιράκ, την πρώην Γιουγκοσλαβία και στιγμιότυπα από τη μακρινή Ουγκάντα, την Αιθιοπία, τη Ζάμπια, το Νίγηρα, την Ινδία, το Πακιστάν, την Υεμένη αλλά και την Ελλάδα συνθέτουν ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό.

Βιντεοπροβολές, αρχειακό υλικό και δημοσιεύματα της 20χρονης πορείας του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμπληρώνουν τoυς σταθμούς του φωτογραφικού οδοιπορικού.

Οι φωτογράφοι που εκθέτουν τα έργα τους είναι οι: Χριστίνα Βάζου, Αθηνά Καζολέα, Γιάννης Κολεσίδης, Στεφανία Μιζάρα, Γιώργος Μουτάφης, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Πηλός και Μαριλένα Σταφυλίδου.

Την έκθεση φωτογραφίας πλαισιώνουν δύο μουσικές βραδιές με τους Gagjo Dilo Gypsy Swing Live (13/09, 21:30) και Just Brass Quintet (19/09, 21:30).

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 13:00-24:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!