Στις 2 -10- 1950 Εκανε την πρώτη της εμφάνιση η σειρά κόμικ «Peanuts» με τον Σνούπι


Μια από τις πιο δημοφιλείς, με τη μεγαλύτερη επιρροή σειρά κόμικ της ιστορίας ξεκίνησε να εκδίδεται στις 2 Οκτωβρίου του 1950. Την ημέρα εκείνη κυκλοφορεί με οκτώ εφημερίδες του αμερικανικού τύπου, την Washington Post, τη Chicago Tribune, τη Mineapolis Tribune, την Allentown Call- Chronicle, την Bethlehem Globe- Times, την Denver Post, τη Seatle Times και την Boston Globe. Η σειρά «Peanuts» με τον πιο γνωστό σκύλο του είδους, Snoopy, μετρά 17.897 «ταινίες» (comic stripes) στο ιστορικό της, ενώ συνολικά εκδόθηκε σε περισσότερες από 2.600 εφημερίδες και 75 χώρες.
Η σειρά σταμάτησε τις αυθεντικές εκδόσεις με το θάνατο του δημιουργού της Charles Schulz, οπότε και ξεκίνησαν οι επανεκδόσεις της. Οι ιστορίες των φίλων, Woodstock, Snoopy, Charlie Brown, Franklin, Lucyvan Pelt, Linus van Pelt, Peppermint Patty και Sally Brown, σταμάτησαν να αφηγούνται στους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους στις 13 Φεβρουαρίου του 2000, μια μέρα μετά το θάνατο του δημιουργού τους.
Η σειρά μεταδόθηκε και στην τηλεόραση, επικυρώνοντας την αξία της με μια υποψηφιότητα στα Oscar της μικρής οθόνης, τα Emmys. Πολλοί περιγράφουν την Peanuts ως «το πιο λαμπρό παράδειγμα μιας αμερικάνικης ιστορίας επιτυχίας στον τομέα των κόμικ».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!