«Συνάντηση» Χέπγουερθ με Χένρι Μουρ


«Συνάντηση» Χέπγουερθ με Χένρι Μουρ

Η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση βρετανικής γλυπτικής του 20ού αιώνα θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Στο κέντρο της έκθεσης θα συναντηθούν δύο έργα των κάποτε εχθρών και ευυπόληπτων εραστών, της Μπάρμπαρα Χέπγουερθ και του Χένρι Μουρ, δύο μορφών της γλυπτικής του περασμένου αιώνα που έκαναν γνωστή τη βρετανική γλυπτική σε όλο τον κόσμο.
Ομως αυτό που θα εξάψει τη φαντασία των επισκεπτών είναι το ανολοκλήρωτο έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Κουρτ Σβίτερς.
Το γλυπτό του, «Merz Barn», που φιλοτεχνήθηκε στην Κούμπρια το 1947, θα ανακατασκευαστεί προσεκτικά από Αγγλους τεχνίτες για την έκθεση «Μοντέρνα Βρετανική Γλυπτική».
Φεύγοντας μακριά από τους ναζί και βρίσκοντας καταφύγιο στη Βρετανία, ο Σβίτερς ξεκίνησε το έργο ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του στα 60 του χρόνια και δεν το ολοκλήρωσε ποτέ. Παρόλο που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ο Γερμανός άσκησε μεγάλη επιρροή στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών.
Ενώ στην έκθεση θα υπάρχουν 120 έργα -συμπεριλαμβανομένων έργων αυτοχθόνων της Αμερικής, της Ινδίας και της Αφρικής από το Βρετανικό Μουσείο και το Βικτόρια & Αλμπερτ, τα οποία ενέπνευσαν τους Βρετανούς γλύπτες- δεν θα εκτεθούν γλυπτά του Αντονι Γκόρμλεϊ, του πιο διάσημου γλύπτη της Βρετανίας σήμερα, αλλά θα παρουσιαστούν γλυπτά του Ντάμιεν Χιρστ.
ΕΘΝΟΣ ON LINE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!