Ημέρες Ανεξαρτησίας στη Θεσσαλονίκη


Εκπρόσωποι του ανεξάρτητου κινηματογράφου από όλο τον κόσμο αποτελούν τους πρωταγωνιστές του τμήματος Ημέρες Ανεξαρτησίας του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-12 Δεκεμβρίου).
Εκτός από την πλήρη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Ταϊλανδού σκηνοθέτη Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, οι Ημέρες Ανεξαρτησίας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα ταινιών πρόσφατης παραγωγής που έχει κάνει αίσθηση στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, ενώ παράλληλα, μέσα απ’ την ενότητα Νέοι Αμερικανοί, συστήνουν την αφρόκρεμα των ανερχόμενων νέων Αμερικανών δημιουργών.
Μεταξύ των ταινιών ξεχωρίζουν το οικογενειακό δράμα Incendies του Γ. Μουαουάντ, που είναι η επίσημη πρόταση του Καναδά για τα Oσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά και το Summer of Goliath του Ν. Περέντα, η πρώτη μεξικανική ταινία που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Η ταινία Alamar του Πέδρο Γκονζέλες-Ρούμιο, βραβευμένη με Χρυσή Τίγρη στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, αναφέρεται στην αξιοθαύμαστη αρμονία ανθρώπου-φύσης, ενώ άρωμα Λατινικής Αμερικής διαθέτει και το εξπρεσιονιστικού στυλ ντεμπούτο μεγάλου μήκους των αδελφών Βέγκα με τίτλο Octubre, που τιμήθηκε με το βραβείο επιτροπής στο τμήμα «Eνα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Κανών.

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!