Το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι τοξικομανείς και το υπαίθριο παζάρι


Ο πεζόδρομος της οδού Ρήγα Φεραίου, ανάμεσα στα κτίρια του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας Αθηνών, ένα απέραντο παζάρι.

Σε καθεστώς απολύτου ευτελισμού βρίσκονται κορυφαία εμβληματικά κτίρια των Αθηνών, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων και τα τρία κτίρια της Αθηναϊκής Τριλογίας (Βαλλιάνειος Βιβλιοθήκη, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και Σιναία Ακαδημία) στην Πανεπιστημίου. Το υπαίθριο παρεμπόριο ανθεί, στο Μουσείο μάλιστα παράλληλα με το εμπόριο ναρκωτικών. Κανένα σημάδι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σύντομα.
Είναι η απόλυτη αυτοκαταστροφή για μια ιστορική πρωτεύουσα. Το πρώτο της μουσείο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή κλασικών αρχαιοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, περικυκλωμένο από εικόνες αποτρόπαιες, αδιανόητες για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες, που δεν μπορούν να πιστέψουν όσα βλέπουν μέρα μεσημέρι στην οδό Πατησίων.
Ο πεζόδρομος της οδού Τοσίτσα, λίγα μέτρα από την είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έχει μετατραπεί εδώ και μήνες σε στέκι τοξικομανών. Δεκάδες απελπισμένοι άνθρωποι περιμένουν τη δόση τους, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, κάνουν την ανάγκη τους ανάμεσα στους θάμνους, κοιμούνται στα παγκάκια…


Πηγή: Καθημερινή, Δ. Ρηγόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!