ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση στην Κόρινθο για τον πρωτεργάτη της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας

Επίσκεψη εκπροσώπων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κόρινθο.
Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της Ρόμπερτ Χιμένες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για να διερευνηθούν οι δυνατότητες πολιτιστικής συνεργασίας, με αφορμή την συμπλήρωση των 225 ετών της διαδρομής στην Ελλάδα και στην Κόρινθο, του πρωτεργάτη της επανάστασης των λαών της Λατινικής Αμερικής, Φρανσίσκο Ντε Μιράντα.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων καλωσόρισε την ξένη αποστολή, αναγνώρισε τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών και την ιστορική τους διαδρομή για την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και αποδέχτηκε την πρόταση του επιτετραμμένου της πρεσβείας να τοποθετηθεί, είτε μια προτομή είτε μια πλάκα σε ένα δημόσιο σημείο, με σκοπό να αναδειχθεί η προσωπικότητα του Φρανσίκο Ντε Μιράντα, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Βενεζουέλας.
Ο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα ήρθε στην Ελλάδα για να καλλιεργήσει τη γνώση του στη φιλοσοφία και στην στρατιωτική τακτική. Πήγε στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα, εκεί, όπου ανεδείχθησαν οι αρετές του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή αλλά και η ανδρεία των Κορινθίων Σαλαμινομάχων.
Η πόλη της Κορίνθου ''φιλοξένησε'' κατά το παρελθόν τον Αρχιστράτηγο Μιράντα όπως και ο ίδιος υπογραμμίζει στο ημερολόγιό του. Η πολυσχιδής αυτή προσωπικότητα του οποίου το όνομά είναι γραμμένο στην Αψίδα του Θριάμβου και η προσωπογραφία του στο Παλάτι των Βερσαλλιών, μιλούσε έξι γλώσσες και εμβάθυνε τις γνώσεις του στην ιστορία, φυσική, μαθηματικά, γεωγραφία, Γαλλικά και Αγγλικά. Επιπλέον, εθεωρείτο πρότυπο του άνδρα του Διαφωτισμού και γνώριζε αλλά και μετέφραζε με την ίδια ποιότητα Ελληνικά και Λατινικά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!