Ερέτρια: Η οικία του ήρωα Κανάρη εγκαταλειμμένο έργο τέχνης


Έργο Τέχνης που Προστατεύεται έχει χαρακτηρισθεί η οικία του ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και μετέπειτα πολιτικού Κωσταντίνου Κανάρη και προστατεύεται από τις ισχύουσες διατάξεις, αναφέρει σε έγγραφο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο υφυπουργός ενημερώνει, όμως, πως σε ότι αφορά την κατάσταση του κτιρίου, την ευθύνη για την αποκατάσταση και συντήρηση των διατηρητέων κτιρίων φέρουν οι ιδιοκτήτες τους.
Το έγγραφο για την οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη, διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαϊτση Αποστολάτου, ο οποίος κατήγγειλε ότι «εγκαταλελειμμένη παραμένει η οικία όπου έζησε μέχρι το 1877 ο Ναύαρχος Κανάρης στην Ερέτρια Ευβοίας και την οποία είχε χτίσει ο ίδιος το 1847».
Το κτίριο βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της πόλης και θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικό αξιοθέατο και χώρο επισκεψιμότητας για τους τουρίστες, έχει επισημάνει, επίσης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Pathfinder News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!