Πασχαλινά διαδραστικά πειράματα και δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Μια νέα σειρά διαδραστικών πειραμάτων και άλλων δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους με θέμα «Η Επιστήμη της Λαμπρής» διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, θα διοργανωθούν τα εξής:
• Πειράματα (ώρες 13:30 έως 14:10): Προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες. Βαμμένα κόκκινα αυγά με φυσικές χρωστικές ουσίες (κόκκινο λάχανο, κρεμμυδόφυλλα και όχι μόνο... ), αλλά και αυγά που φθορίζουν, καθώς και διάφορα κόλπα με κεριά. Ακόμα, πληροφορίες για την εορταστική μουσική και τη σχέση της με τα μαθηματικά, πειράματα χημείας για τις εκπληκτικές ιδιότητες των υγρών και σπιτικά πυροτεχνήματα με τη βοήθεια της χημείας και της φυσικής.
• Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (ώρες 16:30 έως 17:30): Προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες. Κατασκευή πασχαλινών χειροτεχνιών από χαρτί και εορταστικών φαναριών.
Παράλληλα με την ενότητα «Η επιστήμη της Λαμπρής», συνεχίζονται οι μικρές ιστορίες της επιστήμης με θέμα το Νεύτωνα (ώρες 15:30 έως 16:00). Προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες.

Με την αφήγηση αυτή, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο 17ο και 18ο αιώνα και θα παρακολουθήσουν τη ζωή και τα έργα του Ισαάκ Νεύτωνα.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης.

Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!