ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Ενας τελικός με καταπληκτικό ρυθμό, λόγω της Μπαρτσελόνα, η οποία μετά το πρώτο δεκάλεπτο έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι με το γνωστό αγωνιστικό στυλ που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στη Γιουναιτεντ. Το σκορ έγινε 3-1 .


Ευτυχισμένος ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα είπε:

«Ολος ο κόσμος είδε απόψε όχι μόνο απλά νικήσαμε, αλλά κάναμε κι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και για το πετύχεις αυτό, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια»



Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει!

«Ηττηθήκαμε από μιά φανταστική ομάδα, αλλά πιστεύω πως μπορούσαμε να παίξουμε κι εμείς καλύτερα. Πρέπει να το δεχτούμε, ότι χάσαμε από μιά καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει» είπε ο Φέργκιουσον.

Ο Μέσι, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, κερδίζοντας ένα άτυπο στοίχημα από αυτούς που υποστήριζαν πως ο αγώνας στο Γουέμπλει θα ήταν μιά μονομαχία με τον Ρούνι. Ο τελευταίος, σκόραρε μεν, αλλά έμεινε στη φιναλίστ δε. Αρα, θα πρέπει να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για να τον γράψει η ιστορία.

Ο διαιτητής, Ουγγρος Βίκτορ Κασάι, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αλβες, Κάρικ και Βαλέντσια.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+ Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά).
Μάντσεστερ Γιουναιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' λ. τρ. Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (76' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!