«Roxette»: Μια βραδιά με το χρυσό ντουέτο της ποπ του '90

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ


Οι «Roxette» «ντύθηκαν» για την επιτυχία! Και όχι αδίκως. Το «κοστούμι» αυτό του σουηδικού ποπ ντουέτου γοήτευσε και κατέκτησε το παγκόσμιο κοινό από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 έως και τα μέσα του ‘90 και δεν ξεχάστηκε ποτέ.
Κι ας βγήκε για λίγο από πάνω τους, το 2002, λόγω των προβλημάτων υγείας της Μαρί Φρέντρικσον. Η Μαρί, η οποία υποβλήθηκε κατά το παρελθόν σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο και σε χημειοθεραπείες, ανέκαμψε και επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά στα μουσικά δρώμενα, παρέα με τον Περ Γκεσλ, τόσο με μια νέα δισκογραφική δουλειά, το «Charm School», όσο και με μια παγκόσμια περιοδεία που θα τους φέρει στις 27 Μαΐου και στη χώρα μας.

«Listen to your heart»
Το συγκρότημα μπήκε στο ποπ στερέωμα με τις δύο μεγάλες επιτυχίες του «The Look» και «Listen to your heart» το 1989. Ακολούθησαν το 1990 η μοναδική μπαλάντα τους «It Must Have Been Love» και το 1991 το πολυπλατινένιο άλμπουμ τους «Joyride», αλλά και η πρώτη τους περιοδεία ανά τον κόσμο. Οι έξυπνοι ποπ στίχοι, η μελωδία και ο ρομαντισμός της εκάστοτε δουλειάς τους δεν θα μπορούσαν παρά να αγγίξουν τους ακροατές και να εξασφαλίσουν στους «Roxette» τη συνέχεια μιας μεγάλης καλλιτεχνικής πορείας.

Η συνάντηση του Περ και της Μαρί είχε γίνει από τη δεκαετία του `70, αλλά η προσωπική επιτυχημένη πορεία του καθενός ξεχωριστά τους καθυστέρησε από το να κάνουν κάτι μαζί. Η τελική μεγάλη συγχώνευση-συνεργασία τους έγινε το 1986. Ο Περ είχε τα τραγούδια και η Μαρί τη φωνή. Στη συναυλία τους θα ακουστούν παλιά και αγαπημένα κομμάτια όπως τα «Dan­gerous», «Fa­ding Like A Flower», «Wi­sh I Could Fly», «Dres­sed For Suc­cess» κ.ά., έως και τα πιο πρόσφατα «She's Got Nothing On (But the Ra­dio)».

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο «TerraVibe Park» στη Μαλακάσα. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Πάνος Μουζουράκης. Προπώληση: 60 (VIP), 40, 35 ευρώ. Ταμείο: 45 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ON LINE,ΝΤΕΜΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!