Μουσείο Ηρακλειδών - Η σύγχρονη τέχνη εμπνέεται από την αρχαία

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ
Πρωτότυπη έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι.


«Σύγχρονη Ματιά - Αρχαίοι Πολιτισμοί» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα παρουσιασθεί αυτό το καλοκαίρι, από τις 25 Ιουνίου, στο Μουσείο Ηρακλειδών, ένα πρωτότυπο κάλεσμα σε σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ολλανδικού Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών του Άμστερνταμ, το οποίο απηύθυνε πρόσκληση σε 55 καλλιτέχνες που κατοικούν στις Κάτω Χώρες να δημιουργήσουν από ένα χαρακτικό σε λινόλαιο, εμπνευσμένο από τη συλλογή αρχαίων ευρημάτων του Μουσείου Allard Pierson στο Άμστερνταμ. Και έτσι έγινε, μόνον που στην ελληνική έκθεση περιλαμβάνονται και δύο έλληνες καλλιτέχνες _κάτοικοι κι αυτοί στις Κάτω Χώρες, ο Αποστόλης Ζολωτάκης και η Ελένη Τζατζάλου που κλήθηκαν από το Μουσείο Ηρακλειδών να συνεισφέρουν με εικαστικές εγκαταστάσεις εμπνευσμένες από το ίδιο θέμα.



Εργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου περιλαμβάνει η συλλογή αρχαίων ευρημάτων του Μουσείου Allard Pierson και μεταξύ αυτών φυσικά από τον Ελληνικό πολιτισμό, τον Ρωμαϊκό και τον Αιγυπτιακό. Η έκθεση έτσι προσφέρει μια πολύπλευρη ματιά πάνω σ΄αυτήν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τις προσωπικές ερμηνείες και τις δημιουργίες των σύγχρονων καλλιτεχνών, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα αρχαία κατάλοιπα.



Πού και Πότε



Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ. 210 34 61 981). «Σύγχρονη Ματιά - Αρχαίοι Πολιτισμοί». Διάρκεια: 25 Ιουνίου - 25 Σεπτεμβρίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!