Στο Παλλάς επιστρέφει το «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή


Το «Τρίτο Στεφάνι», η υπερ-επιτυχημένη παράσταση που ανέβηκε το 2010 στο Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνεται, στο Παλλάς αυτή τη φορά. Στην θεατρική μεταφορά του σπουδαίου μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή πρωταγωνιστούν η Νένα Μεντή, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Τάνια Τρύπη, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή.

Αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2009-2010, ανεβαίνει για περιορισμένες παραστάσεις στο Παλλάς, από τις 28 Σεπτεμβρίου, σε συμπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων και του Εθνικού Θεάτρου.

Το Τρίτο Στεφάνι, το έργο που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή, είναι ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα -εκδόθηκε το 1962.

Έργο αυτοβιογραφικό, με πρόσωπα από τη ζωή και τις μνήμες του συγγραφέα, Το Τρίτο Στεφάνι, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τη ματιά δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης.

Δύο γυναίκες οικείες, γεμάτες δύναμη και αδυναμίες, ξετυλίγουν μπροστά στο θεατή το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα.

Η προσωπική, μικρή τους ιστορία είναι δεμένη με τη μεγάλη ιστορία, με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας – τα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα – ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρά Ασία, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή.

Τη Νίνα ερμηνεύει η Φιλαρέτη Κομνηνού και την Εκάβη η Νένα Μεντή.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Κοστούμια: Ντέννη Βαχλιώτη
Μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Θοδωρής Οικονόμου
Κίνηση: Αποστολία Παπαδαμάκη
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιoνίδου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδόπουλος
Διανομή: Νένα Μεντή, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και είκοσι ακόμη ηθοποιοί.

Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη και Πέμπτη στις 19:00
Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00
Κυριακή στις 19:00

Ημερομηνίες παραστάσεων: 28-30/9, 1-2/10, 5-9/10

Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 35, 40 ευρώ

Προπώληση: Στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3213100), με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81, κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο http://www.tickethour.com/.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!