Σημαντική διάκριση του Ελληνογαλλου φωτογράφου Μανώλη Κουπέ-Καλομοίρη


Ο Ελληνογάλλος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης διακρίθηκε τον Αύγουστο του 2011 στον μεγαλύτερο διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας IPA (International Photography Awards) κατακτώντας την 1η θέση στην επαγγελματική κατηγορία Φύση/ Εποχές για τις φωτογραφίες του με τίτλο Winter in the Rockies. Στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε και άλλες δύο διακρίσεις.

Η διάκριση αυτή ήρθε λίγους μήνες μετά το Χρυσό Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας Px3 2011 (Prix de la Photographie Paris) που διεξήχθη στο Παρίσι για τη φωτογραφική του δουλειά με τίτλο Ice Series στην κατηγορία Φύση/ Νερό,

Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν τώρα μαζί με άλλες από τη σειρά Ice Series - από την παγωμένη λίμνη Άμπραχαμ στο Καναδά - αναρτήθηκαν πρόσφατα στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας Yahoo, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την υφήλιο.

Στα άμεσα σχέδια του καλλιτέχνη φωτογράφου είναι εργαστήρια φωτογραφίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (ξεκινώντας με τα Μετέωρα στα τέλη Σεπτεμβρίου) καθώς και φωτογραφικό ταξίδι στις ελβετικές Άλπεις για τις ανάγκες μιας έκθεσης που θα γίνει το χειμώνα στο Σαν Μόριτς.

www.kathimeirni.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!