Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε αίθουσες πολιτισμού




Αθήνα

Με ενδιαφέρουσες παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει συναυλιακοί και πολιτιστικοί χώροι στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο παραμυθά στο Ακροπόλ, τσίρκο από το Βιετνάμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Σταυρός του Νότου και η Λίμνη των Κύκνων στο Μέγαρο Μουσικής, ο Καρυοθραύστης στο θέατρο Badminton, ένας Χορός Μεταμφιεσμένων στη Λυρική και μουσική με κανέλα και μπαχάρι στο Παλλάς είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που μπορεί να απολαύσει το κοινό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σαββόπουλος στο Ακροπόλ

Με την ιδιότητα του παραμυθά, ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται την μουσική ιστορία του Σεργκέι Προκόφιεφ, «Ο Πέτρος και ο Λύκος», την οποία ο Ρώσος συνθέτης πρωτοπαρουσίασε στη Μόσχα το 1936. Πρόκειται για μία μουσική εικονογραφημένη ιστορία, όπου οι ήρωες προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναλαμβάνει ρόλο αφηγητή -έναν ρόλο που αγαπήθηκε από τον Δημήτρη Χορν-, ενώ στην παράσταση συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Ο «Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάζεται στο Ακροπόλ από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Εισιτήρια: 16, 20, 30, 40 ευρώ (ενήλικες), παιδικό 8, 10 15, 20 ευρώ. Ειδικές τιμές: ΑΜΕΑ δωρεάν είσοδο. Οι συνοδοί καταβάλλουν κανονικά την τιμή του εισιτηρίου. Τιμές γκρουπ: 20% έκπτωση επί της τιμής ζώνης , για γκρουπ άνω των 10 ατόμων. Φοιτητικό εισιτήριο: ισούται με την αξία του παιδικού εισιτηρίου ανά ζώνη

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία παρουσιάζεται από τις 22 ώς τις 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Ο Σταυρός του Νότου» παρουσιάζεται σε ένα χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα σε δέκα παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (διαμορφωμένη ειδικά για την εκδήλωση, από τον Γιώργο Βαφιά, σαν ένα μεγάλο καράβι) και ξετυλίγεται σαν ένα περιπετειώδες παραμύθι που ζωντανεύει επί σκηνής με τρόπο αφηγηματικό και θεατρικό, με μουσική και χορό. Οι δημοφιλείς συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου συνταξιδεύουν με τα κείμενα που έγραψε η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη. Μαζί τους οι Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Άννα Λινάρδου. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης
Γ Ζώνη: 14 ευρώ, Β Ζώνη: 25 ευρώ, Α Ζώνη: 35 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη: 50 ευρώ.


Αστέρια του χορού που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, από τα Μαριίνσκι, το Κρεμλίνο, το Κόβεντ Γκάρντεν, την Όπερα του Παρισιού, το American Ballet Theatre, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο και το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου φθάνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων». Η παράσταση ανεβαίνει έως και τις 23 Δεκεμβρίου και από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης.
Απογευματινές παραστάσεις: 25, 40, 50, 65 ευρώ, Βραδινές παραστάσεις: 35, 50, 60, 75 ευρώ.

Καρυοθραύστης και West End στο Badminton

Το Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου επιστρέφει στην Αθήνα με ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Πρόκειται για τον Καρυοθραύστη του Χόφμαν, το οποίο χορογράφησε το 1891 ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, σε διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι την σύνθεση της μουσικής. Έκτοτε το μπαλέτο έχει χορογραφηθεί από πολλούς χορογράφους. Τώρα έρχεται ξανά στην Αθήνα (η πρώτη παράσταση στο Μέγαρο το 2009 ήταν sold out). Η υπόθεση έχει ως εξής: Παραμονή Χριστουγέννων, η Κλάρα αποκοιμιέται κρατώντας στην αγκαλιά της την περίεργη κούκλα που της χάρισε ο μάγος νονός της. Ξαφνικά ο καρυοθραύστης ζωντανεύει, το ίδιο και όλα τα παιχνίδια της, ενώ ένας στρατός ποντικιών εισβάλλει στο δωμάτιο για να παλέψει μαζί τους. Την κρίσιμη στιγμή η Κλάρα πετάει την παντόφλα της και σώζει τον Καρυοθραύστη, εκείνος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και την ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας… Τιμές Εισιτηρίων: 10, 14, 15, 19, 20, 23, 28, 37, 46 ευρώ.

Τραγούδια κορυφαίων μιούζικαλ από το West End του Λονδίνου έρχονται στο θέατρο Badminton, ερμηνευμένα από πρωταγωνιστές των παραστάσεων. Από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου τρεις πρωταγωνιστές λονδρέζικων παραγωγών, οι: Ραμίν Καριμλού, Σάιμον Μπέιλι και Στίβεν Ραχμάν-Χιού ενώνουν τις φωνές τους με τη Φωτεινή Δάρρα σε μια συναυλία με μουσικές από μιούζικαλ όπως τα Les Miserables, Cats, Nine, Rent, We Will Rock You, Hair, Disney's Beauty and the Beast και Το Φάντασμα της Όπερας. Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Τιμές Εισιτηρίων: 20, 30, 45, 60, 75 ευρώ.

Τσίρκο από το Βιετνάμ

Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι. Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου, αναπαράγει εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Λανγκ Τόι αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 22-23 και 25-29 Δεκεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 15 - 20 - 25 ευρώ, Μειωμένο: 10 - 15 ευρώ.

Χορός μεταμφιεσμένων στη Λυρική

Η όπερα του Τζουζέππε Βέρντι «Ένας χορός μεταμφιεσμένων», η οποία πραγματεύεται τη δύναμη της εξουσίας, του έρωτα και της προδοσίας, παρουσιάζεται, στην πρωτότυπη μη λογοκριμένη εκδοχή της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.Παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στις 20-23, 27, 29 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου 2012 στο Θέατρο Ολύμπια. Τιμές εισιτηρίων: 80, 70, 60, 50, 40, 30, 20 ευρώ, Σπουδαστικό 15 ευρώ.

Πρωτοψάλτη-Ρεμπούτσικα στο Παλλάς

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντάει την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μια συναυλία που περιέχει τραγούδια πλημμυρισμένα από το ελληνικό φως, με ήχους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τα Βαλκάνια. Ο τίτλος της παράστασης που θα ανέβει στο Παλλάς στις 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2011 είναι «Μπαχάρι, Κανέλα και Γιορτή». Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 35, 40, 45, 50, 55, 60 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!