Σεμινάρια φωτογραφίας σε 13 πόλεις


Με στόχο την προώθηση της σύγχρονης φωτογραφίας στα αστικά κέντρα της ελληνικής επαρχίας, την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών φορέων, τη σύνδεση του έργου των φωτογραφικών ομάδων με τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών τους, καθώς και τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συγκεκριμένων φωτογραφικών ομάδων πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011, το φωτογραφικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα PANOPTIKON13X13 της ομάδας ART/IF/ACT.

Τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, από την ομάδα ART/IF/ACT στην οποία συμμετέχουν η Μαριλένα Σταφυλίδου (φωτογράφος), η Νικάνδρη Κουκουλιώτη (photoeditor), ο Γιώργος Πρίνος (φωτογράφος), ο Λάμπρος Παπανικολάτος (projectmanager/φωτογράφος) και ο Γιώργος Καραηλίας (photoeditor/φωτογράφο) και τον Σωτήρη Σπανίδη διευθυντή Μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι και ο χορηγός του προγράμματος, με την ευχή να βρεθούν τα χρήματα για να μπορέσουν να το επαναλάβουν και σε άλλες πόλεις.

Το PANOPTIKON 13X13 είναι ένα αποκεντρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τη σύγχρονη φωτογραφία, που πραγματοποιήθηκε σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Σύρο, τη Μυτιλήνη, το Βόλο, τη Λαμία, τη Φιλιππιάδα, την Καλαμάτα, τη Λάρισα, την Κοζάνη την Κέρκυρα και τη Αλεξανδρούπολη, καλύπτοντας και τα 9 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Πρόκειται για 13 επιμορφωτικά σεμινάρια θεωρητικού και δημιουργικού χαρακτήρα που προσφέρθηκαν δωρεάν και βασίζονται σε 13 θεματικές έννοιες. Η δομή κάθε σεμιναρίου αποτελείται από τη σύλληψη, ανάπτυξη και οργάνωση μιας θεματικής ενότητας ως την υλοποίηση, παραγωγή και επικοινωνία της με το κοινό. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 φωτογραφικές ομάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με 13 φωτογράφους η κάθε μία και 13 εκπροσώπους της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Το δημιουργικό, φωτογραφικό μέρος του προγράμματος θα αναρτηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, σε μεγάλα μπάνερς σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους των 13 πόλεων, και παράλληλα θα εκδοθεί συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα.

Η ομάδα ART/IF/ACT δραστηριοποιείται από τον Απρίλιο του 2010 με στόχο την ενημέρωση, την προώθηση και την εκπαίδευση στο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!