Βόλτα στην Ελλάδα του 2022


11 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ DESIGNWALK ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ανήμερα του Ευαγγελισμού του 2022. Σημαιοστολισμένο το θωρηκτό «Αβέρωφ» υποδέχεται την αφρόκρεμα της πολιτικής, της διανόησης και της δημοσιογραφίας για τον εορτασμό της 201ης επετείου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Μια τρομοκρατική οργάνωση όμως επιτίθεται, η «αφρόκρεμα» της ελληνικής κοινωνίας απάγεται και τίθεται υπό ομηρεία σε ένα νησί - πλατό. Η χώρα μένει δίχως ηγεσία, χωρίς κοινωνικά πρότυπα. Τι θα γράφει άραγε η εφημερίδα της 26ης Μαρτίου 2022; Θα περιλαμβάνει μόνο την προκήρυξη της Ομάδας Ρεφορμικών Προβοκατόρων που έχουν αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής ή μήπως και προβλέψεις για την επόμενη ημέρα;

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μια δεκαετία για να μάθουν τα νέα, το επίμαχο φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορεί από αύριο στου Ψυρή. Εκεί όπου βρίσκεται το δημιουργικό γραφείο π6, ένα από τα 11 που συμμετέχουν στην καθιερωμένη - και διετή, πλέον - διοργάνωση, το Design Walk, που έχει στόχο να ανοίξει τα γραφεία στο ευρύ κοινό και να καταστήσει σαφές πως ντιζάιν δεν σημαίνει απαραιτήτως προϊόν για εμπορική κατανάλωση αλλά πως μπορεί να έχει λόγο στην πολιτική, την εικόνα της πόλης και να αποτελέσει μέσω καλλιτεχνικής έκφρασης.

«Αν και την ιδέα του επανασχεδιασμού της Ελλάδας τη συζητάμε από το 2010, τελικά αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ» λέει στα «ΝΕΑ» εκ μέρους των διοργανωτών η Ολυμπία Αϊβάζη και εξηγεί πως όσοι επιχειρήσουν μια βόλτα και στα 11 γραφεία που συμμετέχουν στο πέμπτο Design Walk θα ανακαλύψουν πώς θα είναι ή θα θέλαμε να είναι στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά η θρησκεία, το περιβάλλον, η παιδεία, η επιχειρηματικότητα, η τεχνολογία, ο καταναλωτισμός, η διακυβέρνηση.

Ο Παρασκευάς και η κυρα-Κική είναι δύο από τους πέντε Ελληνες από την επαρχία - εμείς θα γνωρίσουμε τα ομοιώματά τους - που διηγούνται πώς θα έχει αλλάξει η ζωή τους το 2022 μέσω της τεχνολογίας. Οχι έτσι απλά όμως. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ψάξουν μέσα στο γραφείο της δημιουργικής ομάδας «Some Think Creative Group» για να μάθουν όλη την αλήθεια.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, Μαίρη Αδαμοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!