Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών


Δημιουργήθηκε σε μια ακριτική και απομονωμένη περιοχή και κατάφερε αυτά της τα χαρακτηριστικά να τα μετατρέψει σε πλεονεκτήματα. Έγινε αφορμή να καταφθάνουν στις Πρέσπες νέοι και νέες από κάθε γωνιά του κόσμου και να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Διοργάνωσε ανταλλαγές νέων, αποστολές Eλλήνων εθελοντών και δράσεις για τη μη τυπική μάθηση παιδιών και νέων. Λειτούργησε χώρους πολιτισμού από το 2000 και έφτιαξε μια πλούσια βιβλιοθήκη με δωρεάν χρήση υπολογιστών και internet, σημείο ενημέρωσης για επισκέπτες και τουρίστες. Προχώρησε ακόμη πιο πέρα, αποφασίζοντας να καταγράψει και να ψηφιοποιήσει την άυλη κληρονομιά της περιοχής μέσα από μαρτυρίες, ιστορίες και φωτογραφίες των ανθρώπων της.

Ωστόσο, το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, ύστερα από 11 χρόνια λειτουργίας, αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι περικοπές χορηγιών και επιδοτήσεων, η έλλειψη αυτοχρηματοδότησης λόγω ραγδαίας πτώσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, σε συνδυασμό με τον πολύ βαρύ χειμώνα, έχει φέρει την οργάνωση σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Τριγώνου δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν το έργο τους και καλούν όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη δουλειά τους, με στόχο την ελάττωση του αισθήματος της απομόνωσης των κατοίκων της περιοχής. Με 20 ευρώ μπορεί κανείς να γίνει φίλος του Πολιτιστικού Τριγώνου και με 200 υποστηρικτής. Σχετικός τραπεζικός λογαριασμός έχει δημιουργηθεί στην Alpha Bank (IBAN GR08 0140 8550 8550 0232 0000 235, Account nr. 855-002320-000235).
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!