Διήμερο Αφιέρωμα στη μνήμη των εβραίων Θεσσαλονικέων θυμάτων του ναζισμού




Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των χιλιάδων Θεσσαλονικέων Εβραίων θυμάτων του Ναζισμού, με ένα διήμερο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί...

την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δοκιμών της ΚΟΘ, Λεωφ. Νίκης 73, εκδήλωση-πρόγευση της μεγάλης συναυλίας της επομένης, με έργα Εβραίων συνθετών-θυμάτων του Γ’ Ράιχ, που θα ερμηνεύσουν αφιλοκερδώς γνωστοί καλλιτέχνες: (Ενόργανο σύνολο σύγχρονης μουσικής «Idée Fixe», Σοφία Κυανίδου – σοπράνο, Γιώργος Πολίτης - φαγκότο, Δημήτρης Καλπαξίδης – όμποε, Τραϊανός Ελευθεριάδης – κόρνο, Μπάμπης Χειμαριός – μπάσο, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ).

Πρόγραμμα:
Hanns Eisler – Σεπτέτο αρ.2, «Το τσίρκο»
Rudolf Karel - Nonett
Alexander von Zemlinsky – Έξι τραγούδια έργο13 (Ενορχήστρωση: Stein & du Closel)

Η είσοδος στην εκδήλωση αυτή θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατά τη προσέλευση και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα, που αποτελεί και την κορωνίδα αυτών των εκδηλώσεων-μνήμης, με τη συμμετοχή δύο διεθνώς καταξιωμένων Εβραίων καλλιτεχνών: του Amaury du Closel (διεύθυνση ορχήστρας) και του David Greilsammer (πιάνο), που θα ερμηνεύσουν έργα Εβραίων συνθετών του 20ου αιώνα, οι οποίοι διώχθηκαν για τις ιδέες και την καταγωγή τους από τον παραλογισμό του φανατισμού. Μία συναυλία που μέσα από τους συμβολισμούς που αποπνέει, θα αναβιώσει μνήμες και εικόνες άλλων εποχών.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Amaury du Closel
Πιάνο: David Greilsammer

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Franz Schreker: Nachtstück
Erwin Schulhoff: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, έργο 43
Kurt Weill: Συμφωνία αρ. 2

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 2: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00.

Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 15€ - 10€ & μειωμένο – ομαδικό 10€ - 7€. Οικογενειακό 40€ - 30€ - 20€. Δεκτές και πιστωτικές κάρτες!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310 257910 ή στο ταμείο της ΚΟΘ (2310 236990). Ιστοσελίδα: www.tsso.gr.

Thestival

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!