Σύγχρονη Βρετανική Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη


Πάνω από 8.500 έργα Βρετανών καλλιτεχνών αριθμεί η συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου, μέρος της οποίας θα εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, από τις 14 Φεβρουαρίου.

Αποτελεί παγκοσμίως μία από τις πληρέστερες συλλογές σύγχρονης βρετανικής τέχνης, στην οποία εκπροσωπούνται 1.650 Βρετανοί καλλιτέχνες της δεκαετίας του 1980 έως τις μέρες μας.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Μουσείο Μπενάκη.

Περιλαμβάνει περίπου 150 έργα από ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους οι Ντάμιεν Χιρστ, Σάρα Λούκας, Μάικλ Λάντυ, οι αδελφοί Τζέηκ και Ντίνο Τσάπμαν κι άλλα «τρομερά» παιδιά από την εικαστική σκηνή των «Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών».

Η έκθεση αποτυπώνει την ευρύτητα και την ποικιλομορφία της βρετανικής τέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριακονταετίας. Τα έργα αναδεικνύουν τον ρόλο που έπαιξαν οι Βρετανοί καλλιτέχνες σε μια περίοδο τεράστιων αλλαγών στη βρετανική κοινωνία. Από τα έργα του εκκεντρικού καλλιτεχνικού διδύμου των Γκίλπμπερτ και Τζορτζ (1980) μέχρι τον Γκάρι Χιουμ (2009), η έκθεση αφηγείται το πώς η τέχνη χαρτογράφησε και κατέγραψε αυτές τις αλλαγές, βρισκόμενη κι η ίδια στην καρδιά των κοινωνικών μεταβολών.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 14 Φεβρουαρίου, με την ομιλία του Βρετανού καλλιτέχνη Mαρκ Τίτσνερ, του οποίου έργο παρουσιάζεται στην έκθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!