Ανακάλυψαν 500 νέα παραμύθια στη Βαυαρία


Κουραστήκατε να διαβάζετε την "Σταχτοπούτα", την "Ραπουντζέλ" και τα "Τρία γουράκια" στα παιδιά σας; Μην αγχώνεστε πια. Στο Regensburg της Βαυαρίας ανακαλύφθηκαν 500 νέα παραμύθια που τα είχε συλλέξει ο ιστορικός Franz Schonwerth πριν από 150 χρόνια.
Ο Franz Schonwerth για δεκαετίες ολόκληρες ταξίδευε από...
χωριό σε χωριό, μιλούσε με χωρικούς και εργάτες, συγκεντώνοντας και καταγράφοντας τα έθιμα, τις παραδόσεις και τους μύθους κάθε περιοχής.
Ο Jacob Grimm το 1885 είχε πει για τον Schonwerth : "Κανείς άλλος σε ολόκληρη τη Γερμανία δεν δουλεύει τόσο καλά και συστηματικά για το σκοπό του". Εφθασε μάλιστα στο σημείο να πεί στον βασιλιά της Βαυαρίας Maximillian II ότι ο Schonwerth είναι ο μόνος που μπορεί να τον αντικαταστήσει.
Η συλλογή του Franz Schonwerth εκδόθηκε σε τρία βιβλία στα τέλη του 1850 τα οποία όμως δεν γνώρισαν επιτυχία και γρήγορα πέρασαν στην αφάνεια.
Το 2008 όμως η Erika Eichenseer ανακάλυψε αυτό το χαμένο πλούτο. " Δεν είναι μόνο παραμύθια για τα παιδιά" τονίζει η Erika στον Guardian.
"O κύριος άξονας των παραμυθιών είναι να βοηθήσει τον νέο να περάσει στην ώριμη φάση της ζωής του. Παρουσιάζοντας τους κινδύνους, τις προκλήσεις και πως να ξεπεράσουν τα προβλήματα προβάλοντας πάντα την αγνότητα, το σθένος και την επιμονή".

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!