Π. Γερουλάνος: «Άφοβα, επισκεπτόμαστε πλέον τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης»


«Άφοβα, μπορούν πλέον να απολαύσουν οι επισκέπτες τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σήμερα, στην επιτόπια επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος, από χθες, επαναλειτουργεί.

Η οριστική παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, διαμόρφωση και αντικατάσταση στεγάστρου αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας», θα γίνει «μέσα στους επόμενους μήνες όταν ολοκληρωθεί έκθεση εποπτικού υλικού», η οποία γίνεται με την ευθύνη του ανασκαφέα καθηγητή Χρήστου Ντούμα.

«Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Δεν χωρούν βιασύνες και προχειρότητες σε τέτοια ζητήματα. Θέλαμε, πριν παραδώσουμε τον χώρο στο κοινό, να ελέγξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια», δήλωσε ο υπουργός.

Τον κ. Γερουλάνο συνόδευσαν στη σημερινή του επίσκεψη, η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη και η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών χωρων, Ευγενία Γατοπούλου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!