Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ


Λονδίνο 2012: Η Ολυμπιακή δάδα, άναψε στην αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου 2012. (Jamie McDonald / Getty Images)

H Ολυμπιακή Φλόγα είναι στο δρόμο της στην Αγγλία, όπου θα είναι αναμμένη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Σήμερα στην Ελλάδα, καλλιτέχνες ντυμένοι ιερείς και ιέρειες συγκεντρώθηκαν για την τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάλεσαν θεό ήλιο Απόλλωνα για να ανάψει τη φλόγα με τη βοήθεια του ενός κάτοπτρου. Την Ολυμπιακή φλόγα την πήρε ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης ανάβοντας τη δάδα του για να ξεκινήσει το ταξίδι της αλλάζοντας 8.000 χέρια για να καταλήξει στο Λονδίνο.





Ινώ Μενεγάκη, που ενεργεί ως ιέρεια, ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα χρησιμοποιώντας ένα κάτοπτρο για να επικεντρωθεί το φως του ήλιου σε ένα πυρσό κατά την τελετή αφής στην αρχαία Ολυμπία, στις 10 Μαΐου 2012. (Άρης Μεσσήνης / AFP / Getty Images) #




Η μία ιέρεια δίνει την Ολυμπιακή φλόγα σε μία άλλη ανάβοντας το δοχείο που κρατά την Τετάρτη. 9, Μαΐου 2012, στην Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα. (Φωτογραφία AP / Πέτρος Giannakouris)






Η ιέρεια κρατά ένα δοχείο που μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στις 10 Μαΐου, 2012 κατά την τελετή . (Άρης Μεσσήνης / AFP / Getty Images)






Η ιέρεια μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην αρχαία Ολυμπία κατά την αφή της φλόγας στην τελετή, την Πέμπτη. 10η Μάη 2012. (Φωτογραφία AP / Κώστας Τσιρώνης)





Μια ιέρεια, κρατώντας ένα αναμμένο πυρσό και ένα κλαδί ελιάς, την Τετάρτη. 9, Μαΐου 2012, στην αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα. (Φωτογραφία AP / Πέτρος Giannakouris)






Η Ολυμπιακή Φλόγα περνά στον Έλληνα κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης, οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο, κατά την τελετή, την 10η Μάη 2012. (Φωτογραφία AP / Κώστας Τσιρώνης)






Σπύρος Γιαννιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ελλάδα στο κολύμπι, μεταφέρει τη φλόγα κατά τη διάρκεια μιας πρόβα τζενεράλε στην Ελλάδα για τη τελετή της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012 , στις 9 Μαΐου 2012. (Reuters / Κέβιν Coombs)




Ο πρώτος δαδούχος Σπύρος Γιαννιώτης (αριστερά) παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στο βρετανό πυγμάχο Lucas κατά την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 10 Μαΐου 2012. (Άρης Μεσσήνης / AFP / Getty Images)





Η Ελληνίδα ηθοποιός η Ινώ Μενεγάκη, παίζοντας το ρόλο της Πρωθιέρειας, ετοιμάζεται να ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελλάδα, στις 9 Μαΐου 2012. (Reuters / John Κολεσίδης)




Μία ιέρια απελευθερώνει ένα περιστέρι





Ηθοποιοί ντυμένες σαν αρχαίες ελληνίδες ιέρειες εκτελούν ένα τελετουργικό χορό στις 9 Μαΐου 2012, στην αρχαία Ολυμπία. (Φωτογραφία AP / Κώστας Τσιρώνης



Ιερείς κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία στις 9 Μαΐου 2012. (Jamie McDonald / Getty Images




Ιέρειες εκτελούν ένα τελετουργικό χορό, κατά την αφή της φλόγας στην τελετή, στις 10 Μαΐου 2012, στην αρχαία Ολυμπία. (Φωτογραφία AP / Κώστας Τσιρώνης


Η θέα από ψηλά στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ελλάδα, στις 10 Μαΐου 2012. (Reuters / Κέβιν Coombs


Ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, στις 9 Μαΐου 2012 στην Ολυμπία, Ελλάδα. (Jamie McDonald / Getty Images





Μια ιέρεια κρατώντας ένα αναμμένο δοχείο εκτελεί στην τελική πρόβα για την αφή της φλόγας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2012, στην αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα. (Φωτογραφία AP / Πέτρος Giannakouris)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!