Έκθεση: "60 Χρόνια Αποκρυπτογράφησης της Γραμμικής-Β"



Συνεχίζεται η έκθεση μέχρι της 9 Νοεμβρίου με σαράντα εννιά έργα ζωγραφικής του Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς, Νίκου Σαμαρτζίδη, από το Ruesselsheim, με τίτλο «60 Χρόνια Αποκρυπτογράφησης της Γραμμικής-Β-Τέχνη και επιστήμη», παρουσιάζονται  στο φουαγιέ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΙΗΚ) του Όφενμπαχ (Offenbach).
Όπως είναι γνωστό, η Γραμμική-Β είναι η πρώτη γραφή της ελληνικής γλώσσας, και ανακαλύφθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Κνωσό από τον Άρθουρ Έβανς.
Ο Νίκος Σαμαρτζίδης χρησιμοποιεί τα σύμβολα της γραφής αυτής, για να μεταγράψει όχι μόνο αρχαία κείμενα, όπως π.χ. από τον Όμηρο, αλλά και τη σύγχρονη Ελληνική ποίηση (Καβάφη, Ελύτη κ.α.).Στην ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 15ων Διαπολιτισμικών Εκδηλώσεων του Όφενμπαχ, παρουσιάζονται πίνακες, σε καμβά και ξύλο, εγχάρακτα CDs, πέτρες ανάγλυφες, καθώς και ενεπίγραφα κεραμικά πλακίδια, με τα οποία επιχειρείται μια εικαστική διασύνδεση με την εποχή της ακμής του Μυκηναϊκού Πολιτισμού (1700-1200 π.Χ.).
news.pathfinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!