Άνθρωποι, χρώμα και σίδερο στο Πέραμα



Για έκτη συνεχή χρονιά ο κόσμος της τέχνης και ο κόσμος της εργασίας (αλλά και της ανεργίας...) συναντώνται σε έναν εμβληματικό για το εργατικό κίνημα χώρο: την τσακισμένη από την κρίση Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Εκεί, μέσα στους χώρους δουλειάς, εγκαινιάζεται σήμερα, μια μέρα μετά τη μεγάλη πανεργατική απεργία, η έκθεση εικαστικών "Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο", στην οποία συμμετέχουν με έργα τους πάνω από 200 καλλιτέχνες.

Στην έκθεση αυτή, που διοργανώνεται από την Κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών "Πέρα(σ)μα", σε συνεργασία με τα συνδικάτα της Ζώνης, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους.

Για δέκα ημέρες, από σήμερα μέχρι τις 28/10, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, δίνουν το δικό τους στίγμα αλληλεγγύης. Μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο όσων η κρίση και οι πολιτικές των μνημονίων έφεραν σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Οι εικαστικές εκδηλώσεις στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ξεκίνησαν το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών, με στόχο "να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του", όπως σημειώνουν οι ίδιοι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο 6" θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 7.00 μ.μ.
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!