Σε ανάλογο -αυστηρό- ύφος η απάντηση του Κ.Τζαβάρα στην Ένωση Συγγραφέων

Αθήνα
«Όσοι από τα μέλη της επιτροπής είναι τόσο άξιοι που αισθάνονται ότι ο κανόνας αυτός δεν τους αφορά, ας ζητήσουν από την Ένωση Συγγραφέων να πληροφορηθούν, από πότε στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου έγινε γενικής ισχύος αρχή η απαγόρευση να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο οι ιδιότητες του κριτή και του κρινόμενου» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, απαντώντας στη σκληρή ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για το πρόγραμμα της Φιλαγνωσίας.
Ο κ. Τζαβάρας αναφέρει: «Δεν ξέρω πόση ψυχραιμία χρειάζεται για να μη λυπηθώ που και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕΒΙ μαζί με τη διευθύντριά του δεν εφάρμοσαν αυτήν την αρχή, ώστε να έχουν αποφευχθεί τα αρνητικά σχόλια και η δημιουργία καχυποψιών για μεροληπτικό και αδιαφανή χειρισμό της υπόθεσης».
Σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι οι συγγραφείς που συμμετείχαν στην επιτροπή αγοράς βιβλίων στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαγνωσία «είτε δεν θα έπρεπε να έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους στην επιτροπή, εφόσον υποψήφια προς αγορά ήταν και δικά τους βιβλία, είτε αφού αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω επιτροπή, όφειλαν να έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την αξιολόγηση τα βιβλία τους».
Με την παραπάνω σημερινή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, αιτιολογεί την απόφασή του να ζητήσει τις παραιτήσεις του ΔΣ και της διευθύντριας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Οι δηλώσεις του κ. Τζαβάρα έρχονται μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων που αναφέρει ότι «τέτοιες άκριτες διώξεις πολλαπλασιάζουν τα φαινόμενα πολιτικού λαϊκισμού. Δημιουργούν ακόμα υποψίες για την ύπαρξη άλλων αφανών επιδιώξεων. Αλλά συνάμα δείχνουν και την παντελή έλλειψη ψυχραιμίας μιας κεφαλής της δημόσιας διοίκησης, όπως και την εξάρτηση της από αυτοσχέδιες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες μετά από λίγο καταρρέουν ή αντικαθίστανται από άλλες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!