ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
 




Ένα κείμενο που βρέθηκε σε ένα αιγυπτιακό χειρόγραφο και χρονολογείσαι πριν από 1200 χρόνια,   αποκρυπτογραφήθηκε και αναφέρεται στο Πάθος του Χριστού. Περιγράφει   ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα αναφερθεί.

Το κείμενο είναι στην κοπτική γλώσσα και αναφέρει ότι ο Πόντις Πιλάτος πριν τη Σταύρωση του Χριστού προσφέρει αντί Αυτού να θυσιαστεί ο γιος του.

Επίσης το κείμενο εξηγεί για ποιο λόγω ο Ιούδας χρησιμοποιεί  το φιλί για να προδώσει το δάσκαλό του. Επίσης  αναφέρει ως ημέρα σύλληψης του Χριστού την Τρίτη και όχι την Πέμπτη , κάτι που ανατρέπει το χρονοδιάγραμμα των Παθών του Ιησού.

Η ανακάλυψη του κειμένου δεν σημαίνει ότι έτσι έγιναν τα γεγονότα, αλλά ότι κάποιο άνθρωποι που ζούσαν κατά τη συγγραφή του κειμένου πίστευαν σε αυτά, όπως ανέφερε ο Roelof van den Broek , του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία..

Το κείμενο βρίσκεται σε δύο αντίγραφα  ένα  στη Morgan Library and Museum της Νέα Υόρκη και το άλλο στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Το μεγαλύτερο μέρος της μετάφρασης προέρχεται από το κείμενο της Νέας Υόρκης, διότι το σχετικό κείμενο στο χειρόγραφο Πενσυλβάνια είναι ως επί το πλείστον είναι δυσανάγνωστο.

 
Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

 Ο Πόντιος Πιλάτος έκανε το τραπέζι στον Ιησού και αφού ο Ιησούς ευλόγησε  το σπίτι, ο Πιλάτος του λέει ότι το πρωί που θα σε κατηγορήσουν θα δώσω το μοναχογιό μου στη θέση σου.
Τη νύχτα ο Πιλάτος και η σύζυγός του  έχουν οράματα που δείχνουν έναν αετό ( που αντιπροσωπεύουν τον Ιησού) να θανατώνεται.

Στην Κοπτική Εκκλησία και στην Εκκλησία της Αιθιοπίας ο Πιλάτος θεωρείται άγιος, κάτι που εξηγεί το συμπαθητικό πορτρέτο του στο κείμενο.

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΦΙΛΙ

 Σύμφωνα με το κείμενο ο Ιούδας χρησιμοποιεί ένα φιλί, για να προδώσει το Χριστό, στο γεγονός ότι ο Ιησούς είχε τη ικανότητα να αλλάζει μορφές.

«Στη συνέχεια οι Εβραίοι είπαν στον Ιούδα : Πως θα συλλάβουν τον Ιησού αφού δεν αλλάζει εμφανίσεις. Άλλες φορές έχει αμφίεση κατακόκκινη, άλλες λευκή, άλλες σαν σιτάρι, άλλες είναι ωχρός σαν ασκητής, άλλες νέος , άλλες γέρος.

Αυτό οδηγεί τον Ιούδα να προτείνει τη χρήση ενός φιλιού ως μέσο για να τον παραδώσει.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!