Η εφημερίδα "Le Monde" κατέστρεψε από λάθος χιλιάδες αρνητικά και διαφάνειες ενός αργεντινού φωτογράφου

 Η γαλλική εφημερίδα Le Monde κατέστρεψε "χιλιάδες" διαφάνειες και αρνητικά του αργεντινού φωτογράφου Ντανιέλ Μορτζίνσκι, ένα "θλιβερό συμβάν", όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα. "Επί 10 χρόνια χρησιμοποιούσα στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της El Pais και της Le Monde ένα γραφείο στον 7ο όροφο των γραφείων της σύνταξης της εφημερίδας, όπου διατηρούσα χιλιάδες πρωτότυπα αρνητικά και διαφάνειες", αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο φωτογράφος, που έχει κάνει εκατοντάδες πορτραίτα προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, όπως του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, του Μάριο Βάργκας Λιόσα. "Στις 7 Μαρτίου ένας δημοσιογράφος της El Pais πήγε στο γραφείο αυτό και ανακάλυψε ότι ήταν τελείως κενό, χωρίς κανείς να μας έχει προειδοποιήσει.

Κανείς δεν ξέρει γιατί αποφάσισαν να εξαφανίσουν το έργο μας ολόκληρης ζωής", προσθέτει ο 53χρονος φωτογράφος. Σε κοινή ανακοίνωσή τους σήμερα, οι El Pais και Le Monde εξηγούν ότι "προσπάθησαν αμέσως να καταλάβουν πως συνέβη το θλιβερό συμβάν και εξετάζουν με ποιο τρόπο τα απολεσθέντα αρχεία θα μπορούσαν να αποκατασταθούν". Οι διευθύνσεις των δύο εφημερίδων ζητούν συγνώμη από τον φωτογράφο για την "καταστροφή των αρχείων του, η οποία έγινε χωρίς η διεύθυνση να έχει την παραμικρή ιδέα".

Ωστόσο οι δύο εφημερίδες εκφράζουν λύπη που ο φωτογράφος "αφού αποφάσισε να αποθηκεύσει τα αρχεία του στην έδρα της εφημερίδας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν σε αυτήν, ρίχνει όλη την ευθύνη στη Monde για το συμβάν". Υπογραμμίζουν πως αντίθετα με όσα λέει φωτογράφος, "καμιά συμφωνία δεν υπήρξε μεταξύ των El Pais και Le Monde που προέβλεπε ότι ο φωτογράφος θα μπορεί να αποθηκεύει τα αρχεία του στα γραφεία της Monde". Η διεύθυνση της Monde πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση με τον Αργεντινό φωτογράφο τις "προσεχείς ημέρες".
ΠΗΓΗ: express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!