Έκθεση με αυθεντικά αντίγραφα έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του

Φαίνεται πως το 2013 είναι η χρονιά του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Πρώτα οι ξεναγήσεις στην υπαίθρια γλυπτοθήκη Ψυχικού-Πλατεία ''Γιώργου Ζογγολόπουλου'' και στο ατελιέ και σπίτι του, που απέχει λίγα μέτρα από το πάρκο με τα γλυπτά του, και τώρα μια έκθεση με αυθεντικά αντίγραφα των έργων του, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα γλύπτη, προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με το έργο του. Το ομώνυμο ίδρυμά του, που εδρέυει έκει όπου ζούσε και δημιουργούσε ο γλύπτης, δημιούργησε αριθμημένα αντίγραφα γλυπτών του, καθώς και μία σειρά κοσμημάτων εμπνευσμένα από τα γλυπτά του τα οποία αποτελούν πιστές μικρογραφίες τους.
Μαζί με μοναδικές μεταξοτυπίες που παρήχθησαν από τον ίδιο τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα αριθμημένα γλυπτά και η ολοκληρωμένη σειρά των κοσμημάτων θα παρουσιάζονται συγκεντρωμένα από τις 15 έως τις 28 Απριλίου στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης (Φιλοθέη).
Τα αντικείμενα της έκθεσης είναι αριθμημένα και πιστοποιούνται για τη γνησιότητά τους από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου. Τα γλυπτά έγιναν από τον τεχνίτη – συνεργάτη που συνεργαζόταν ο ίδιος ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, ενώ όλες οι μεταξοτυπίες που παρήχθησαν από τον καλλιτέχνη δεν πρόκειται να αναπαραχθούν ξανά.
Η επιμέλεια και η παραγωγή της έκθεσης ανήκει στο Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ενώ η επιμέλεια οργάνωσης είναι του Αλέξανδρου Ι. Στάνα.

artnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!