Έμφαση στις ελληνικές παραγωγές και ηχηρά ξένα ονόματα στο Φεστιβάλ Αθηνών

      
Πηγή: express.gr
Η Πάτι Σμιθ άλλαξε την ημερομηνία επιστροφής από την ευρωπαϊκή της περιοδεία στο Λος 'Αντζελες, για να εμφανιστεί μια βραδιά στο Ηρώδειο, στις 22 Ιουνίου.
Και δεν είναι η μόνη ξένη σταρ του που άλλαξε ή ακύρωσε το πρόγραμμα της προκειμένου να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το ίδιο έπραξε και η κορυφαία γαλλίδα χορογράφος Μαγκί Μαρέν, που θα εμφανιστεί με την ομάδα της στην Πειραιώς, στις 22 και 23 Ιουνίου.

Εξίσου και ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεζής αλλάζει τις ημερομηνίες του για να διευθύνει στο Ηρώδειο την ορχήστρα Music Aeterna από τη Ρωσία, σε έργα Μπέλα Μπάρτοκ και Προκόφιεφ.
Ακόμα και τώρα την τελευταία στιγμή, ο Γιώργος Λούκος, φέρνει τα πάνω κάτω για να εξασφαλίσει παρουσίες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ξεκινά την 1η Ιουνίου, από την Πειραιώς, με την «Πρώτη ύλη», του Δημήτρη Παπαϊωάννου και συμπρωταγωνιστή τον Μιχάλη Θεοφάνους. Το ελληνικό θέατρο του Φεστιβάλ ανοίγει η «Ιλιάδα» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού, για πρώτη φορά ολόκληρη, βασισμένη στη βραβευμένη μετάφραση του Δ.Μαρωνίτη (Πειραιώς 4/6).

Στην Επίδαυρο οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από αρχές Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, παρουσίασε το πρόγραμμα σήμερα.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» αστειεύτηκε ο Γιώργος Λούκος, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα, νωρίτερα σήμερα, δίνοντας το στίγμα των παραστάσεων. Με έμφαση στις ελληνικές παραγωγές εφέτος και κάποια ηχηρά ξένα ονόματα αλλά και διεθνή - έκπληξη, όπως ίσως ο Ρόμπερτ Γουίλσον με την τελευταία του παράσταση και πρωταγωνιστές τον Γουίλιαμ Νταφόε και Μιχαήλ Μπαρίζνικοφ.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου είχε δίπλα του τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, ο οποίος απάντησε με χιούμορ, αποδεχόμενος τις παρατηρήσεις καλλιτεχνών και δημοσιογράφων για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.
«Η ικανότητα του Γιώργου Λούκου κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες» παραδέχτηκε ο κ.Τζαβάρας, προσθέτοντας ότι από πλευράς υπουργείου έγινε προσπάθεια να μην περιοριστεί το ποσό επιχορήγησης ίσως και να αυξηθεί λίγο από πέρσι».

Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ ήταν πέρσι 2 εκ. 907 χιλιάδες ευρώ φέτος ίσως φτάσει τα 3 εκ. ευρώ. Τα εισιτήρια που έκοψε πέρσι το Φεστιβάλ συνολικά ήταν 159 χιλιάδες .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!