Η έρευνα της Disney πλησιάζει: είμαστε έτοιμοι να αγγίζουμε τις ταινίες;

κλικ εδω video
Οι νέες τεχνολογίες με τις οποίες πειραματίζονται οι ερευνητές της Disney μιλούν για 3D αισθητήρες, με τη βοήθεια των οποίων η τηλεοπτική και κινηματογραφική εμπειρία θα περιλαμβάνει και την αφή. Δείτε το βίντεο.
Τα τελευταία χρόνια, έχουμε εξοικειωθεί με τη χρήση τη αφής σε touch screens όλων των ειδών. Παρόλο το σημαντικό αυτό άλμα όμως, το interaction μας με την πληροφορία έχει συγκεκριμένους κώδικες κίνησης και τίποτα παραπάνω. Η αίσθησή μας είναι αυτή του γυαλιού της οθόνης του κινητού ή του υπολογιστή μας. Εξελίσσοντας αυτό το σκεπτικό, οι ερευνητές της Disney πειραματίζονται με κάτι ριζοσπαστικό: τι θα συνέβαινε αν μπορούσαν να δημιουργήσουν την αίσθηση μίας εικονιζόμενης επιφάνειας στα ακροδάχτυλά μας, όταν αγγίζαμε την οθόνη;
Πώς θα βιώναμε την εικόνα, μέσα από μία νέα 3D τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά κύμματα μπορεί να μεταδώσει δια της αφής την αίσθηση του σχήματος και της επιφάνειας των αντικειμένων;
«Ο εγκέφαλός μας μπορεί να αντιληφθεί τρισδιάστα ένα εξόγκωμα, εξαιτίας της ευαισθησίας του δέρματός μας» εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος ερευνών της Disney στο Πίτσμπεργκ, Ιβάν Ποπίρεφ. «Αν καταφέρουμε να ξεγελάσουμε το δέρμα στο να αντιλαμβάνεται εξογκώματα σε λείες επιφάνειες οθόνης, έχουμε σπάσει κάθε φράγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε βάσει αυτής της τεχνολογίας...»
Την παρουσίασή τους αυτή οι ερευνητές της Disney την έκαναν στο ACM Symposium on User Interface Software and Technology που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Σκοτία.
«Το πρώτο βήμα έγινε με την τεχνολογία των smartphones και των tablets. Τώρα μένει να εξελίξουμε τους αλγόριθμους, ώστε να βρούμε πώς με τα δάχτυλά μας θα αισθανόμαστε την άγρια, υγρή ή θερμή επιφάνεια των εικόνων...»
Δείτε το βίντεο και αναλογιστείτε την κινηματογραφική εμπειρία σε γιγαντιαία touch screens που θα μπορείς να αγγίζεις. Τι ακριβώς, το αφήνουμε στη φαντασίας σας.
Flix.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!