Η δολοφονία Κένεντι ξανά στο προσκήνιο

Την επόμενη εβδομάδα, στις 22 Νοεμβρίου, είναι η 50η επέτειος από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι (1963), θέμα για το οποίο έγραψε ο Thom Harmann στο βιβλίο του το 2009 «Legacy of Secrecy: The Long Shadow of the JFK Assasination», σε συνεργασία με τον Lamar Waldron. Το ζήτημα της δολοφονίας του John Kennedy ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά από τη συνέντευξη του αμερικανού ΥΠΕΞ, John Kerry (Τζον Κέρι) την περασμένη εβδομάδα στο NBC, οπού ρωτήθηκε από τον David Gregory σχετικά με τις αμφιβολίες που εξέφρασε σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου. Ο Kerry αρνήθηκε ωστόσο να εξηγήσει τι πιστεύει για μια πιθανή συνομωσία γύρω από τη δολοφονία.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο NBC εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του John Kennedy, Lee Harvey Oswald, έδρασε μόνος. Ο Kerry ρωτήθηκε για τις αναφορές του αυτές την Κυριακή, όμως δεν θέλησε να εξηγήσει περεταίρω τι εννοούσε.
«Απλώς έχω μια άποψη. Και δεν πρόκειται να το αναλύσω. Δεν είναι κάτι, ξέρετε, το οποίο πιστεύω πως χρειάζεται να σχολιασθεί και σίγουρα ότι αυτή τη στιγμή», είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από τον David Gregory, εάν θεωρεί πως οι θεωρίες συνομωσίες –οι σχέσεις δηλαδή με τη Ρωσία, το κίνητρο από τη Σοβιετική Ένωση ή την Κούβα- είναι έγκυρες σε κάποιο βαθμό, ο John Kerry αρνήθηκε ξανά να απαντήσει ουσιαστικά: «Δεν θα μπω σε αυτό το θέμα. Είναι απλώς μη πρέπον, και δεν θα κάνω κάτι παραπάνω από το να πω πως πρόκειται για μία οπτική που έχω. Αλλά δεν είναι ούτε ώριμη ούτε αρκετά αξιόλογη ή κατάλληλη ώστε να σχολιαστεί περαιτέρω».
Ο συγγραφέας του βιβλίου για τη δολοφονία Kennedy, Thom Hartmann, σχολιάσε τις δηλώσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ στο Democracy Now, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βέβαια το να λέει ο Kerry πως πιθανότατα δεν ήταν ο Oswald και μάλλον ήταν συνομωσία, είναι κάτι σαν, έκπληξη, έκπληξη!»
«Η Επιτροπή για τις Δολοφονίες (House Committee on Assassinations) εξέτασε σε βάθος το ζήτημα και συμπέρανε όχι μόνο ότι ο Oswald δεν έδρασε μόνος αλλά ότι και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία έδειχναν ότι υπήρχε μια συνομωσία καθώς και ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Carlos Marcello και ο Santo Trafficante […] είχαν το κίνητρο, τα μέσα αλλά και την ευκαιρία να έχουν διαπράξει το έγκλημα», τόνισε ο Hartmann μιλώντας στο Democracy Now.
Μάλιστα, όπώς ανέφερε, «δευτερευόντως έχουμε τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες που επίσης ερεύνησαν εξονυχιστικά την περίπτωση του Lee Oswald φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ήταν ο δράστης».
H Warner Brothers ετοιμάζει τη μεταφορά του βιβλίου του Hartmann σε ταινία, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio στον ρόλο του πληροφοριοδότη του FBI Jack Van Laningham.
Πηγή:TVXS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!