Η καθηγήτρια Μασάκο Κίντο τιμάται στη Σαλαμίνα

Ιαπωνίδα φιλέλλην τιμάται στη ΣαλαμίναΤην ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20.00 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οργανώνουν στο μουσείο εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης που  τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής θα απονείμει στην κυρία Μασάκο Κίντο τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη της πόλης.

Ιδιαίτερη προσωπικότητα, η κα Κίντο ειδικεύεται στη διδασκαλία της Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κιορίτσου στο Τόκιο  και συνέβαλε καθοριστικά στο πρόγραμμα συντήρησης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα ·έργο που ολοκληρώθηκε από τους επιστήμονες και τεχνικούς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας).

Κατά καιρούς η Ιαπωνίδα πανεπιστημιακός - που σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα Ελληνική γλώσσα, Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση -  ταξιδεύει ανά την Ελλάδα επισκεπτόμενη βυζαντινούς ναούς και μελετώντας τις αγιογραφίες τους, συνοδεία σπουδαστών, οι οποίοι επιστρέφουν πάντα στην Ιαπωνία ως άριστοι πρεσβευτές της χώρας και του πολιτισμού μας.
Συνεπής φίλη της Ελλάδος διατηρεί σχέσεις με Ελληνικά πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσκαλώντας ενίοτε στην πατρίδα της Έλληνες καθηγητές για παρουσίαση θεμάτων από την αρχαία και νεότερη Ελληνική παράδοση, ενώ με δική της μέριμνα πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο και έκθεση για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

«Η Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μετράει τους φίλους της. Η κα Μασάκο Κίντο είναι αποδεδειγμένα φίλη της Ελλάδος και λάτρης τού Ελληνικού πολιτισμού»
, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή μαζί της.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!