Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10-12 Ιανουαρίου:Αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη





Στον Μανόλη Αναγνωστάκη και την ποίησή του, στη συνάντησή της με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, είναι αφιερωμένο το τριήμερο 10-12 Ιανουαρίου, καθώς η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τη Νένα Βενετσάνου και τον Λάκη Χαλκιά, θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο Ιανός τρεις κύκλους τραγουδιών του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, που βασίζονται πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα του Αναγνωστάκη.
Οι κύκλοι τραγουδιών που θα ερμηνεύσουν οι δύο τραγουδιστές είναι οι Μπαλάντες, Της εξορίας, καθώς και δύο τραγούδια-ποταμός που συγκροτούν τη συλλογή Αρκαδία VIII, τα "Μιλώ" και "Χάρης". Αυτά τα δύο μεγάλα τραγούδια, τα πρώτα του Αναγνωστάκη που μελοποίησε ο Μίκης, συντέθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν βρισκόταν εξόριστος στη Ζάτουνα της Αρκαδίας.
Με αφορμή το αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη, ο Μίκης Θεοδωράκης σημειώνει: "Η ποίησή του μου άρεσε πάντα. Ήταν μελαγχολική στην πρώτη ανάγνωση, όμως έκρυβε μεγάλη δύναμη... Ήταν σεμνός, έντιμος και πραγματικός αγωνιστής, που πάντα με τιμούσε η φιλία του και η συνεργασία μαζί του".
Πηγη: Η Αυγή



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!