Ισπανία: Βρέθηκε ένα "χαμένο" θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγα


 










       






Ένα χαμένο θεατρικό έργο του Λόπε δε Βέγα, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ισπανικής μπαρόκ λογοτεχνίας, βρέθηκε τυχαία στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας, σχεδόν 400 χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα του.

Το έργο ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας Αλεχάντρο Γκαρθία Ρέιντι, ο οποίος ερευνούσε στη Βιβλιοθήκη για λογαριασμό του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Το έργο τιτλοφορείται Mujeres y Criados —"Γυναίκες και Υπηρέτες"— και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ 1613-'14, την εποχή που η λογοτεχνική παραγωγή του δε Βέγα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Το χειρόγραφο αντίγραφο που εντόπισε ο Ρέιντι χρονολογείται από το 1631.

Η ύπαρξη του έργου ήταν γνωστή χάρη σε έναν κατάλογο που είχε αφήσει ο ίδιος ο συγγραφέας, στον οποίο αναφερόταν λεπτομερώς στα δημιουργήματά του. Μολονότι θεωρείτο χαμένο, το χειρόγραφο ήταν στην κατοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το 1886.

Ο Λόπε δε Βέγα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της "Χρυσής Εποχής" της Ισπανίας και ένας από τους γνωστότερους θεατρικούς συγγραφείς του 17ου αιώνα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο το "χαμένο" έργο να παρουσιαστεί στο θέατρο το επόμενο φθινόπωρο.

e-typos.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!