Ο Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Σμαραγδής νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ ΘεσσαλονίκηςΟ σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής

Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίστηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου ο σκηνοθέτης και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Γιάννης Σμαραγδής.

Oπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση του, επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα.

Ο Σμαραγδής έχει στο ενεργητικό του ορισμένες από τις πιο πολυδιαφημισμένες διεθνείς συμπαραγωγές - από το «Καβάφης» και το «Ελ Γκρέκο» ως το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» - φιλμ στα οποία έπαιξαν σπουδαίοι έλληνες και ξένοι ηθοποιοί.

Είναι επίσης γνωστή η καλή του σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα είχε κάνει αίσθηση η πρωτοβουλία του να απαγγείλει μαντινάδα προς τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια κοινής τους παρουσίας σε εκδήλωση στην Πύλο.

Αφού πρώτα είχε τιμηθεί ο ίδιος από τον Πρωθυπουργό σε εκείνη την εκδήλωση, ο Γιάννης Σμαραγδής ανέβηκε στο βήμα και απευθυνόμενος προς τον Αντ. Σαμαρά είπε:

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!