Bob Dylan «Η καρδιά της μουσικής χτυπά στη Θεσαλονίκη»


























Bob Dylan - Duquesne Whistle




Το μουσικό event του καλοκαιριού πανελλαδικά ανήκει στη Θεσσαλονίκη και φέρει τη σφραγίδα της Didi Music. Ο ποιητής της ροκ Bob Dylan έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας στς 22 Ιουνίου σε μια μεγάλη συναυλία στο Λιμάνι. Την επομένη, στις 23 Ιουνίου, και στο ίδιο σημείο εμφανίζονται οι «Manu Chao La Ventura». Οι διοργανωτές, μάλιστα, στοχεύουν στην καθιέρωση μίας μεγάλης μουσικής γιορτής, με την ίδια φιλοσοφία, κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή του καλοκαιριού.


Το ξεχωριστό μουσικό αυτό διήμερο δεν αποτελεί, βέβαια, σύμπτωση. Ισα ίσα που ο Νίκος Λώρης, ιδρυτής και «ψυχή» της Didi Μusic, προσπάθησε πολύ να ταιριάξουν οι ημερομηνίες με τέτοιον τρόπο, ώστε να γίνουν αυτές οι συναυλίες εφικτές. «Δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο. Αλλά το καταφέραμε. Πράγματι ο Bob Dylan δίνει συναυλία στις 22 Ιουνίου και ο Manu Chao στις 23. Περιμένουμε, λοιπόν, να έρθει πολύς κόσμος από τις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, να παρακολουθήσει και τις δύο συναυλίες και να δει από κοντά και τους δύο καλλιτέχνες. Ειδικά, ο Bob Dyaln δεν εμφανίζεται πουθενά στις βαλκανικές χώρες αυτό το διάστημα. Ερχεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, επιλέξαμε σκόπιμα ο Manu Chao να μην εμφανιστεί στην Αθήνα, προκειμένου να μην αποδυναμώσει το gig της Θεσσαλονίκης», λέει με ενθουσιασμό στον «ΑτΚ» ο κ. Λώρης.

Γενέθλια
Οσο για την αφορμή γι' αυτό το ξεχωριστό μουσικό διήμερο του Ιουνίου στην πόλη μας; Ο έμπειρος διοργανωτής συναυλιών εξηγεί: «Φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια η Didi Music και επειδή ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη, θελήσαμε να επιστρέψουμε στην πόλη μας και να γιορτάσουμε εδώ τα γενέθλιά της. Ξέρετε, την αισθάνομαι πολύ δική μου πόλη τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα εδώ, έμεινα 8 χρόνια και από εδώ ξεκίνησε η εταιρία. Γι' αυτό και προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το κέντρο των συναυλιών φέτος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της μουσικής. Τα προηγούμενα χρόνια αυτό συνέβαινε στην Αθήνα. Φέτος, όμως, πολύ συνειδητά αποφασίσαμε το μεγάλο μας event να γίνει εδώ. Και νομίζω στον καλύτερο χώρο της Θεσσαλονίκης, το Λιμάνι».

Ο Νίκος Λώρης φιλοδοξεί, μάλιστα, να καθιερώσει αυτό το μουσικό διήμερο event με μεγάλα διεθνή ονόματα της μουσικής σκηνής και τις επόμενες χρονιές. «Δεν έχουμε ακόμη ''βαφτίσει'' τη διοργάνωση, δεν ξέρουμε πώς θα ονομάζεται αυτή η μεγάλη μουσική γιορτή που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων της χώρας και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει προχωρήσει η σκέψη αυτή και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε.

Πολιτιστικός τουρισμός
»Μία από τις σκέψεις μας πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία και συνδέεται με την πρότερη εμπειρία μας στη διοργάνωση πολύ μεγάλων συναυλιών στην Αθήνα, Μαντόνα, U2 κ.λπ., είναι η σπουδαιότητα του πολιτιστικού τουρισμού. Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τη δύναμη που έχει αυτός και τη διαφορά που μπορεί να κάνει για τη χώρα μας. Στις μεγάλες διοργανώσεις στην Αθήνα που προανέφερα, ολόκληρη η πόλη της Αθήνας μαζί με τα περίχωρά της, ολόκληρος ο νομός ουσιαστικά, είχε 100% πληρότητα από επισκέπτες που έρχονταν για τις συναυλίες αλλά και έμεναν στα ξενοδοχεία, επισκέπτονταν γετονικά μέρη, διασκέδαζαν τις προηγούμενες ή επόμενες μέρες κάπου αλλού. Αισθάνομαι ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλαμε στην οικονομική τόνωση της περιοχής και ότι αυτό μπορεί να γίνει και εδώ. Αυτές οι συναυλίες, συγκεκριμένα, του Bob Dylan και του Manu Chao, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ανθρώπους από άλλες χώρες, και τις βαλκανικές αλλά κι άλλες ακόμη, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το να δουν αυτά θρυλικά ονόματα της μουσικής σκηνής από κοντά και να δουν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό στην Αθήνα επί πέντε συνεχόμενα χρόνια συμβαίνει. Και η Θεσσαλονίκη, ως βαλκανικός κόμβος, πιστεύω απόλυτα ότι έχει αυτήν τη δυνατότητα. Θέλουμε και σχεδιάζουμε, λοιπόν, στις επόμενες χρονιές, αντίστοιχα στις αρχές του καλοκαιριού να στήσουμε τόσο μεγάλες συναυλίες σε ένα διήμερο που ελπίζουμε να λάβει χώρα πάλι στο Λιμάνι. Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Ελπίζουμε ακόμη οι τοπικές αρχές της πόλης να είναι πιο υποστηρικτικές στο μέλλον...», καταλήγει ο ιδιοκτήτης της Didi Music.

Προπώληση
Η προπώληση και για τις δύο συναυλίες έχει ήδη ξεκινήσει. Για τη συναυλία του Bob Dylan στο Λιμάνι τα πρώτα εισιτήρια στοιχίζουν 33 ευρώ, τα επόμενα μετά την εξάντληση των φτηνότερων στοιχίζουν 36 ευρώ και στη τελική φάση της προπώλησης η τιμή διαμορφώνεται στα 39 ευρώ. Σημεία προπώλησης στην Αθήνα «Ticket House» και «Reload Stores», στη Θεσσαλονίκη «Ticket House» (νέο κατάστημα στην Αριστοτέλους 5), «Musicland» (Μητροπόλεως 102) και «Stereodisc» (Αριστοτέλους 4).

Για τη συναυλία των «Manu Chao La ventura» η προπώληση στη Θεσσαλονίκη γίνεται στα ίδια σημεία με αυτά για τη συναυλία του Bob Dylan, ενώ τα πρώτα εισιτήρια στοιχίζουν 12 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους θα στοιχίζουν 16 ευρώ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 19 ευρώ.
ΠΗΓΗ: agelioforos.gr , Χ. ΣΚΑΝΔΥΛΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!