Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας διαμορφώνει μια νέα εποχή για τη Finos Film

 ΣΠΑΝΙΟ ΥΛΙΚΟ
 ΚΛΙΚ ΕΔΩ: FINOS FILM
Σήμερα, το θρυλικό σήμα της FF ζωντανεύει και πάλι και έρχεται πιο κοντά από ποτέ. Με το νέο μοναδικό ιστότοπο της Finos Film, την παρουσία της στα social media, το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της ψηφιοποίησης των ταινιών της, αλλά και με τη συμμετοχή της εταιρείας σε σημαντικές Ελληνικές παραγωγές, σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας εποχής για τη Finos Film. Μιας εποχής, όπου το έργο του αείμνηστου Φιλοποίμενα Φίνου δικαιώνεται και οι ταινίες του συνεχίζουν να συντροφεύουν τη σημερινή μας πραγματικότητα, κάνοντάς τη πιο ζεστή και ανθρώπινη.
Οι ταινίες της FF αποτελούν αδιαμφισβήτητα πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, συνθέτοντας το πιο σημαντικό και δροσερό κομμάτι του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό, το 2007, η εταιρεία προχώρησε σε μια γιγαντιαία επένδυση, για να ψηφιοποιήσει σε υπερ-υψηλή ευκρίνεια 4K την πλειονότητα των ταινιών της, σκανάροντας καρέ καρέ τα αρχικά φιλμ με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας από την εταιρία Graal. Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία ψηφιοποίησης εδώ.
Η νέα εποχή, όμως, της Finos Film δεν σταματά στην ψηφιοποίηση. Από τον Φεβρουάριο του 2014, ο νέος ιστότοπος της εταιρείας είναι πλέον γεγονός, προσφέροντας στο κοινό ένα ταξίδι στο χρόνο. Όλες οι ταινίες της Finos Film ξεδιπλώνονται μαζί με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα, και κριτικές, ενώ παρουσιάζονται ξεχωριστές βιογραφίες για τους σημαντικότερους συντελεστές της εταιρείας. Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ανοίξει διάλογο με την Finos Film μέσα από τις επίσημες σελίδες της στο Facebook και στο Twitter, οι οποίες ανανεώνονται τακτικά με αγαπημένο υλικό που ξεχειλίζει Ελλάδα από την εποχή της αθωότητας.
Από το 2006, η Finos Film στηρίζει αξιόλογες Ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, όπως τις «Uranya» του Κώστα Καπάκα, «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά και «Πρώτη Φορά Νονός» της Όλγας Μαλέα, ενώ συμμετείχε και στην συμπαραγωγή των remakes «Ο Ηλίας του 16ου» και «Ζητείται Ψεύτης», που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
Το πιο δροσερό κομμάτι του ελληνικού κινηματογράφου είναι ακόμα εδώ και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα. Θα μας ταξιδεύει πάντα μέσα από τις ταινίες του, θυμίζοντας στους παλιούς και μαθαίνοντας στους νέους τις αξίες ενός "φίνου" κινηματογράφου.
Μένει να δούμε πάλι τους τίτλους αρχής «Η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει...».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!