ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΗΔΕΝ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΟ 1/7
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ_ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΗΔΕΝ
Από την 1η Ιουλίου η έκθεση Ιστορία Μηδέν θα είναι ανοιχτή στο κοινό κατά το κανονικό ωράριο του Μουσείου, με μειωμένο εισιτήριο 3.50€

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο: 10.00-17.00
Τρίτη: κλειστά
Πέμπτη: 10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00


Η έκθεση
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου Ιστορία Μηδέν (History Zero), το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας το 2013.

Το έργο αποτελείται από ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια, συνοδευόμενο από ένα αρχείο 32 κειμένων και εικόνων. Κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί η έννοια του χρήματος, η αξία των υλικών αγαθών στη σημερινή εποχή και τα εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών.

Μέσα από τις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων διερευνάται, με τρόπο ποιητικό, ο ρόλος του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις, και οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της κατοχής του. Στο φιλμ βλέπουμε έναν μετανάστη από την Αφρική που ψάχνει μεταλλικά αντικείμενα στα σκουπίδια, έναν καλλιτέχνη από το εξωτερικό που συλλέγει εικόνες στους δρόμους της Αθήνας αναζητώντας έμπνευση για το επόμενο έργο του και μία συλλέκτρια έργων τέχνης που πάσχει από Αλτσχάιμερ και ζει απομονωμένη στο σπίτι της. Οι αρχικά ασύνδετες ιστορίες των τριών αυτών ηρώων συναντώνται μέσα από μικρά τυχαία γεγονότα. 

http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=74&clang=0

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!