Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο
 
 
 
 
Αθήνα
Το 43ο φεστιβάλ βιβλίου, ο αγαπημένος θεσμός της πόλης των Αθηνών, ανοίγει απόψε, Παρασκευή, τις πύλες του, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και πρόκειται να διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.
Στο φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, συμμετέχουν πάνω από 80 εκδοτικοί οίκοι ενώ φέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, εκδήλωση στην οποία ο ποιητής θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο για την ποίηση, τα νεωτεριστικά ρεύματα, τους συγγραφείς που γνώρισε και τον σημάδεψαν, τη δημιουργικότητα στη συγγραφή και στη ζωγραφική, την κριτική και την κρίση.
Επίσης θα παρουσιαστούν τα εικαστικά πεπραγμένα και τα οπτικά ανάλεκτα του Νάνου Βαλαωρίτη από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Νάντια Αργυροπούλου, ενώ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων του και θα παρουσιάζεται το πολυσήμαντο συγγραφικό του έργο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί το μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων.
Οι ώρες λειτουργίας του 43ου φεστιβάλ βιβλίου είναι: Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 23:00 και Κυριακή, 10:30 – 23:00.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!