Η νέα όψη του μουσείου Rodin

Άνοιξε ξανά στις 12 Νοεμβρίου το Μουσείο Rodin στο Παρίσι, μετά από την ανακαίνιση διάρκειας τριών χρόνων του Hôtel Biron του 18ου αιώνα στο οποίο ο Αύγουστος Ροντίν έζησε και δούλεψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το μουσείο ήταν κλειστό από τον Ιανουάριο του 2015.
«Το κτίριο βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση» λέει η Καθρίν Σελότ, διευθύντρια του μουσείου. Πιο προφανής ήταν η ζημιά την οποία είχαν προκαλέσει τα πόδια των εκατομμυρίων επισκεπτών στο παρκέ. Το μουσείο επίσης εκμεταλλεύτηκε την ανακαίνιση ως μια ευκαιρία να αναδιοργανώσει τις συλλογές του που αποτελούνται από πάνω από 30.000 έργα. Οι 18 γκαλερί τώρα εκθέτουν περίπου 600 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων γύψινων αντικειμένων τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά, με έμφαση στην δημιουργική διαδικασία του γλύπτη. Ένα από τα δωμάτια αντιπαραθέτει γλυπτά του Ροντίν με τις συλλογές του με θραύσματα από αντίκες.
Το έργο αξίας 26 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτήθηκε κατά 49% από το Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνιών και κατά 51% από το ίδιο το μουσείο, με την υποστήριξη του Iris & B. Gerald Cantor Foundation. Το Rodin παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του στην Γαλλική πολιτεία. Πουλώντας περιορισμένες εκδόσεις των γλυπτών του, το ίδρυμα έγινε το μόνο αυτόνομο εθνικό μουσείο στην Γαλλία. Η Σελότ περιμένει την ετήσια επισκεψιμότητα να ανέβει από τα 700.000 άτομα στα 800.000 στον ανακαινισμένο χώρο.
artnews.gr, Επιμέλεια: Χρόνης Μούγιος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!