Μουσείο Μπενάκη: Το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ "As One" σε συνεργασία με το Marina Abramovic Institute

Το Μουσείο Μπενάκη με την δράση του αυτή θέτει τον καταναλωτή/επισκέπτη στο κέντρο του ενδιαφέροντος του, προσφέροντας του τη δυνατότητα συναισθηματικών βιωμάτων μέσω της συμμετοχής του.
Το πρόγραμμα διεξάγεται από τις 10 Μαρτίου – 24 Απριλίου 2016, από τις 12 μ. μ - 8 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς και καλύπτει όλους τους χώρου του.



 Το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ σε συνεργασία με το Marina Abramovic Institute στο Μουσείο Μπενάκη  παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ευρύ κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να βιώσει το έργο της Αμπράμοβιτς. Το πρόγραμμα "As One" συμβάλει στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών περφόρμανς στην Ελλάδα για διάστημα έξι εβδομάδων.

Η Μέθοδος Abramović είναι μια σειρά ασκήσεων σχεδιασμένες από τη Marina Abramović, αποτελώντας μια βιωματική εμπειρία για τον θεατή-συμμετέχων. Η Μέθοδος αντλεί υλικό από μια τεράστια δεξαμενή εμπειριών και performancesτης δημιουργού τα τελευταία 40 χρόνια.

Καθώς αποτελεί μια διαδικασία σε διαρκή διερεύνηση και διαμόρφωση από τη δημιουργό του, η συγκεκριμένη μορφή της Μεθόδου παρουσιάζεται στην Αθήνα, ως εξέλιξη ανάλογων έργων που έχουν παρουσιαστεί από την καλλιτέχνιδα σε βάθος χρόνου ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που αποτελείται από διαφορετικές δράσεις, όπως performance, εργαστήρια και διαλέξεις. Θα συμμετάσχουν Eλληνες καλλιτέχνες σε νέες αναθέσεις έργων, που επιλέχθηκαν από τη Marina Abramović και την επιμελητική ομάδα. Οι έλληνες καλλιτέχνες κατέθεσαν προτάσεις μέσω ανοιχτής πρόσκλησης και βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης των έργων τους σε συνεργασία με το ΜΑΙ. Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετέχουν καλλιτέχνες από το εξωτερικό: το GrupoEmpreza, η MariaHerranz, ηAmandaCooganκαι η KiraO’Reilly.

Συνολικά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο 25 καλλιτεχνών περίπου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!