Η BP παύει να είναι χορηγός της Tate μετά 26 συνεχή χρόνια .

 
Οι πολιτιστικοί οργανισμοί στην πολιτική χορηγιών που έχουν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την ταυτότητα του χορηγού καθώς και τις δραστηριότητες του που πιθανόν να είναι ασυμβίβαστες ιδεολογικά με την αποστολή του πολιτιστικού οργανισμού. Φαίνεται τελικά ότι στην διακοπή της συνεργασίας μεταξύ της BP και της  Tate    αυτός ο παράγοντας του χορηγικού ασυμβίβαστου,  ήταν καθοριστικός.  



 
Aκτιβιστές διαμαρτύρονται για την συνεργασία της Tate με τον συγκεκριμένο χορηγό

Έτσι την απόφαση να τερματίσει το 26χρονο πρόγραμμα επιδότησης και χορηγιών προς το Tate Museum πήρε η εταιρεία καυσίμων BP. Τα στελέχη της επικαλούνται το «εξαιρετικά ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον» που ειδικά φέτος αναγκάζει την εταιρεία σε περιστολή δαπανών.

Βέβαια, παρά την επίσημη αιτιολόγηση το μυαλό κάποιων πηγαίνει στις διαμαρτυρίες και στα ακτιβιστικά events οικολόγων που ειδικά τον προηγούμενο Ιανουάριο είχαν εισβάλλει στην Tate  περιλούζοντας με καύσιμα εθελοντές που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας και προκειμένου να εναντιωθούν στη χρηματοδότηση του Μουσείου από την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πρακτικά, με αυτή την απόφαση τερματίζεται η πολυετής και προσηλωμένη, όπως περιγράφεται και στο site του Μουσείου, επιχορήγηση των εκδηλώσεων του Μουσείου, στο οποίο ανήκουν χιλιάδες έργα και φέρουν την καλλιτεχνική του επιμέλεια. Χωρίς τις χορηγίες της BP, πολλές από τις εκθέσεις αυτές δεν θα τις παρακολουθούσε ποτέ το βρετανικό κοινό και φυσικά τα εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο στο Μουσείο.

Ακτιβιστές έξω από την Τate
Ακτιβιστές έξω από την Τate



Όσο για την επίσημη αντίδραση των ιθυνόντων της Tate; Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του Μουσείου, θα αναζητηθεί νέος χορηγός. Ας σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2015 και μετά από τριετή δικαστική διαμάχη, είχε αποκαλυφθεί ότι από την εταιρεία και προς το μουσείο – και από το διάστημα 1990 – 2006 – είχαν δοθεί, ως χορηγίες πάντα από την εταιρεία, περί τα 4 εκ. λίρες.

Η Yasmin De Silva, μέλος ακτιβιστικής ομάδας πλήρως αντίθετης με τις πηγές από τις οποίες συντηρείται το μουσείο, δήλωσε ενθουσιασμένη από την είδηση, δηλώνοντας πως πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη ύστερα από διαμαρτυρίες ετών για την περιβαλλοντική καταστροφή.

Η εταιρεία είχε ανανεώσει το πρόγραμμα χορηγιών της προς την Tate και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς το 2011. Παρά τη διακοπή της συνεργασίας της με το Μουσείο, εξακολουθεί να στηρίζει τη Βασιλική "Οπερα, το Βρετανικό Μουσείο, καθώς και άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς και φορείς.

Όσο για την επίσημη αντίδραση των ιθυνόντων της Tate; Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του Μουσείου, θα αναζητηθεί νέος χορηγός...
 


Η BP παύει να είναι χορηγός της Tate μετά 26 συνεχή χρόνιαΠΗΓΗ: lifo

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!