Νορβηγία:Οργή για τη μαζική σφαγή καθώς υπάρχουν μόνο 68 λύκοι και θα θανατωθούν οι 47

Στη Νορβηγία αποφάσισαν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τα 2/3 των λύκων που ζουν στη χώρα
 

Η Νορβηγία σχεδιάζει να θανατώσει πάνω από τα δύο τρίτα των άγριων λύκων της, μια κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή των περιβαλλοντικών ομάδων. Οι οικολογικές οργανώσεις προειδοποιούν πως η θανάτωση θα είναι καταστροφική για τον πληθυσμό που είναι ήδη σε συρρίκνωση.

Εκτιμάται πως έχουν απομείνει μόλις 68 λύκοι στις περιοχές άγριας φύσης της Νορβηγίας, αλλά μετά τα αμφιλεγόμενα σχέδια που έλαβαν κυβερνητική έγκριση την Παρασκευή, οι 47 από αυτούς θα πυροβοληθούν από κυνηγούς.

Το κυνήγι είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη χώρα. Πέρυσι πάνω από 11.000 κυνηγοί έσπευσαν να προμηθευτούν άδειες για να κυνηγήσουν και να πυροβολήσουν μόνο 16 λύκους.

Στη Νορβηγία αποφάσισαν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τα 2/3 των λύκων που ζουν στη χώρα
 

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την προγραμματισμένη σφαγή της φετινής χρονιάς -  η μεγαλύτερη που θα γίνει εδώ και έναν αιώνα - με βάση την ζημιά που προκλήθηκε σε κοπάδια προβάτων από τα αρπακτικά ζώα. Περιβαλλοντικές ομάδες αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η πραγματική ζημία είναι ελάχιστη και η απάντηση που δίνεται δυσανάλογη. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε αίτημα από τον Guardian για σχόλιο. Σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις της Νορβηγίας, το νέο θεσμικό πλαίσιο για το νόμιμο  κυνήγι ξεπερνά κατά πολύ αυτό που ο άγριος πληθυσμός λύκων μπορεί να αντέξει και θα οδηγήσει το είδος στο χείλος της εξαφάνισης.

Η Νina Jensen, διευθύνων σύμβουλος της WWF    WWF-Norge @WWFNorge   στη Νορβηγία, δήλωσε: "Αυτή είναι μαζική σφαγή. Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο εδώ και εκατό χρόνια, τότε που η πολιτική μας ως χώρα ήταν ότι όλα τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα πρέπει να εξαλειφθούν." Επιπλέον αναφέρει πως ο θάνατος του 70% του πληθυσμού των λύκων δεν είναι μια πρωτοβουλία αντάξια ενός έθνους που ισχυρίζεται πως είναι υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος. Τονίζεται παράλληλα πως οι απώλειες για τους αγρότες από τους λύκους ήταν ελάχιστες, και επεσήμανε πως το νορβηγικό κοινοβούλιο έχει νομοθετήσει ομαλή συνύπαρξη ανθρώπων με τα ζώα. "Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει", δήλωσε ο Silje Ask Lundberg. πρόεδρος των Φίλων της Γης στη Νορβηγίας " Σήμερα, η Νορβηγία θα πρέπει να ντρέπεται. "
ΠΗΓΗ: Lifo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!