Έναρξη της Παγκόσμιας Έκθεσης της UNESCO για το 2018 "Επαναπροσδιορισμός Πολιτιστικών Πολιτικών"









Πότε, τοπική ώρα: 
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 -
Από τις 3:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ.
Που: 
Γαλλία, Παρίσι
Τύπος συμβάντος: 
Ειδική εκδήλωση
   Επικοινωνία: 
a.krause@unesco.org







Η εκπόνηση της Παγκόσμιας Έκθεσης της UNESCO για το 2018 "Επανατοποθέτηση Πολιτιστικών Πολιτικών" θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της UNESCO στις 14 Δεκεμβρίου 2017, από τις 15:00 έως τις 18:00, στην Αίθουσα ΙΙ. Η εκδήλωση θα ανοιχτεί από τον κ. Audrey Azoulay, Γενικό Διευθυντή της UNESCO, και την κ. Karin Strandås, υπουργό Πολιτισμού και Δημοκρατίας της Σουηδίας. 
Η Παγκόσμια Έκθεση αξιολογεί τον αντίκτυπο των πιο πρόσφατων πολιτικών και μέτρων που έχουν ληφθεί σε όλο τον κόσμο για την εφαρμογή της Σύμβασης της UNESCO για την Προστασία και την Προώθηση της Πολυμορφίας Πολιτισμικής Έκφρασης του 2005, η οποία έχει πλέον κυρωθεί από 145 κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, παρακολουθεί την πρόοδο στους ακόλουθους τέσσερις βασικούς στόχους που σχετίζονται με τη Σύμβαση: υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων διακυβέρνησης για τον πολιτισμό. να επιτευχθεί μια ισορροπημένη ροή πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών και να αυξηθεί η κινητικότητα των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών επαγγελματιών · ενσωμάτωση του πολιτισμού στα πλαίσια αειφόρου ανάπτυξης · προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. 
Η έκθεση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η Σύμβαση του 2005 ενέπνευσε την αλλαγή πολιτικής σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο σε δέκα τομείς παρακολούθησης. Προωθεί ένα σύνολο συστάσεων πολιτικής για το μέλλον και παράγει νέα αποδεικτικά στοιχεία για να ενημερώσει την πολιτιστική πολιτική και να προωθήσει τη δημιουργικότητα για την ανάπτυξη.

Συνδέσεις: 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!