Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Επιστήμης «Patras Science Festival»



Το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης, «Patras Science Festival» επιστρέφει στην Πάτρα από τις 2 Μαΐου έως τις 6 Μαΐου 2018!

Με δυο διακεκριμένους επιστήμονες θα σηματοδοτηθεί η έναρξη του Patras Science Festival 2018! Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 19.00 στο Royal Theater Patras και περιλαμβάνει δύο σημαντικές ομιλίες:

«Πώς επηρεάζει το στρες την καθημερινότητά μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;» από τον Καθηγητή Παιδιατρικής Γεώργιο Χρούσο και

«Η Διαστημική Αποστολή Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα (1997 – 2017)» από τον Ακαδημαϊκό Σταμάτιο Κριμιζή.

Με θέμα «Ζήσε τη Χαρά της Επιστήμης», το Festival στοχεύει να αναδείξει, με εύληπτο τρόπο, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

Διαδραστικά workshops, εργαστήρια για παιδιά, live πειράματα, επιστημονικό θέατρο, ομιλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές δημιουργούν ένα πλούσιο παζλ με πάνω από 140 δράσεις και δρώμενα, που θα μυήσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, μικρούς και μεγάλους στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης.

Το «Patras Science Festival» θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Παρ. Αριστοτέλους 18, Περιβόλα) στην Πάτρα και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ επιστήμης και κοινού.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους και τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Αναλυτικά το Πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.


Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Γενικές Πληροφορίες:

Διάρκεια: 2  Μαΐου – 6 Μαΐου

Είσοδος Ελεύθερη

Patras Science Festival 2018
www.patras-science-festival.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!